OSTETILBEHØR FOR OSS MED INTOLERANSE

SOM ERSTATNING FOR DRUER, EPLER, PÆRER, SELLERI OSV, SÅ LAGER JEG SØTLIG, FRISKT OG SYRLIG SYLTETØY.





Den dagen jeg skjønte at frisk frukt og rå grønnsaker er ubehagelig og ufordøyelig  for min fordøyelse, den dagen begynte jeg å lage forskjellige typer av syltetøy som erstatning. Det jeg trodde var forårsaket av osten, viste seg å være ubehandlet frukt og grønnsaker.
Nå går det så meget bedre.

Her er noen forslag jeg liker spise når vi har ost på bordet.

Oppskrifter
SYLTEDE KIRSEBÆR
1 Boks hermetiske kirsebær, 8-10 kumquat (eller 1 appelsin)
1ss sukker
3 stjerneanis
Del kumquat i to eller appelsin i mindre deler. Ta alle ingrediensene i en kjele og kok opp over svak varme til det meste av vesken har fordampet.(reduser)
Serveres avkjølt.

VALNØTTER I HONNING
200 gr valnøtter,
1 dl akasiehonning
Bland dette og server

OSTESYLTETØY
1-2 dl rødvinsgele
1-2 dl jordbærsyltetøy
(Bør kjøpes ferdig)
1 knivsodd kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts nellik
Smelt geleen i vannbad(må ikke koke)
Bland inn de andre ingrediensene.
Serveres avkjølt.

Se også andre syltetøyoppskrifter. Klikk HER



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?