FØRSTE GANG JEG LAGET SANDNØTTER VAR IKKE I GÅR

DET MENER JEG VAR PÅ ET SKOLEKJØKKEN I OLDTIDEN

Det var nesten den samme oppskriften da som nå og smaken var lik. Det er og en av de småkakene jeg nesten har glemt, men i min søken etter sprø, små godbiter, dukket disse opp fra glemselen.
Med påske og påskegjester som er rett rundt hjørnet, jeg som trenger noe i kakeboksene for å møte behovene hos de sultne horder. Til det er sandnøtter et utmerket valg.
Sprø, små og søte
Oppskrift
250 gr sukker 
250 gr romtemperert smør
1 egg
1 ts vaniljesukker
500 gr potetmel
125 gr hvetemel

Rør smør og sukker til en lys lett smørkrem, ha i egget og rør godt før du sikter inn melet. Gjem litt hvetemel til å trille ut. 
Sett deigen kaldt og ta bare ut en bit av gangen når du triller ut. 
Lag ei pølse og kutt i passe emner, lag kuler. De sklir utover så ikke sette dem for tett.
Sett på plate dekt med bakepapir og stek på 200 C i 10-12 min. 
Du får minst 70 små munnfuller av denne deigen. De må oppbevares i kakeboks, i plast blir de slappe og myke.
Så enkelt å skaffe seg et munn-fult følge til desserten, til kaffekos el. når det passer.
Klikk her for flere oppskrifter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET