FØRSTE GANG JEG LAGET SANDNØTTER VAR IKKE I GÅR

DET MENER JEG VAR PÅ ET SKOLEKJØKKEN I OLDTIDEN

Det var nesten den samme oppskriften da som nå og smaken var lik. Det er og en av de småkakene jeg nesten har glemt, men i min søken etter sprø, små godbiter, dukket disse opp fra glemselen.
Med påske og påskegjester som er rett rundt hjørnet, jeg som trenger noe i kakeboksene for å møte behovene hos de sultne horder. Til det er sandnøtter et utmerket valg.
Sprø, små og søte
Oppskrift
250 gr sukker 
250 gr romtemperert smør
1 egg
1 ts vaniljesukker
500 gr potetmel
125 gr hvetemel

Rør smør og sukker til en lys lett smørkrem, ha i egget og rør godt før du sikter inn melet. Gjem litt hvetemel til å trille ut. 
Sett deigen kaldt og ta bare ut en bit av gangen når du triller ut. 
Lag ei pølse og kutt i passe emner, lag kuler. De sklir utover så ikke sette dem for tett.
Sett på plate dekt med bakepapir og stek på 200 C i 10-12 min. 
Du får minst 70 små munnfuller av denne deigen. De må oppbevares i kakeboks, i plast blir de slappe og myke.
Så enkelt å skaffe seg et munn-fult følge til desserten, til kaffekos el. når det passer.
Klikk her for flere oppskrifter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?