INGEFÆRSYLTEDE PÆRER

INGEFÆR ER EN UTROLIG MANGFOLDIG KNOLL

Den kan til og  med gi et løft til rotfestede norske tradisjoner som syltede pærer.

Når en nabo har overskuddslager på pærer er det bare å hente fram gammel kunnskap og sette i gang.
Å skrelle pærer er ikke så morsomt, men resultatet blir jo så utrolig godt.


Sitron, pære og ingefær


2 pærer
100 gr sukker
1 cm fersk ingefær

saft av 1/2 sitron
1 dl vann
kok opp sukker og vann, ha i den skrelte, hakkete ingefæren og sitronsaft.
Ta ut kjernen i de skrelte pærene og del dem i to eller fire, legg dem i lake og legg over noe som holder dem godt nedi laken. Trekk på svak varme i ca 15-20 min.
De skal være møre igjennom. Avkjøl i laken. Deles i serveringsstykker når du skal servere.

Laken kan gjerne reduseres til sirup og brukes på tallerken når du serverer. Deilig til sjokoladefondtant og kanel-is.

Eller en annen kombinasjon som du kommer på.
Kanskje du vil ha oppskrift på enda en epledessert? Klikk her

Det var desserten sin det.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?