GRØNNSAKGRATENG

REISELIVET GIR NY INSPIRASJON
DETTE ER EN LITEN VRI PÅ HVORDAN GRØNNSAKER KAN SERVERES.

Hvis du fulgte nøye med, så oppdaget du kanskje en liten kritisk tone da jeg omtalte tårnet av grønnsaker som var fraværende under måltidene vi  hadde i Tyskland.  
Da var det jo noe helt annet i "La Belle France". I rettferdighetens navn må det jo tilføyes, at der handlet vi og sørger for mye mat selv.
Men forskjellen er uansett der. Den franske maten er best!
Legg til bildetekst

Når man snur og vender på tanker ideer og fantasien sin for å finne på noe å spise, da er ei kokebok ikke å forakte. Denne gangen ei fra mange år tilbake, men noen lure tips fant vi. Denne grønnsaksgratengen var veldig god.

Oppskrift 
Ca 1 l grønnsaker i terninger
(gulrøtter, sellerirot, blomkål, brokkoli, purre osv
100 gr cottage cheese
ca 150 gr revet ost
2 stk egg
revet muskat, salt, pepper og timian.

Forvell grønnsakene i ca 4-6 min, bland cottage cheese, eggeplommer revet ost og krydder, hold av litt ost til å strø på toppen. Stivpisk de to eggehvitene og bland dem forsiktig med egg, ost og krydderblandingen.
Legg de godt avrente grønnsakene i ei ildfast form, og hell røren godt over. strø med ost.
Inn i stekeovn ca 180-200 C i omtrent 20-25 min eller til den er gyllen og røren er fast.

Denne er så god og sunn at man godt kan spise den alene med brød til, men jeg ville kanskje foretrekke å servere pølser, kylling, skinke, koteletter osv. Dette er en nydelig hverdagsmat.
Klikk her



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?