FISKESUPPE SOM AVSLUTNIN PÅ EN OPERAKVELD

FOR Å FÅ LITT MAT I KROPPEN ETTER EN FABELAKTIG KVELD I HJERTNES.

Det nærmeste vi for tiden kommer et operahus.
Et hyggelig dekket bord
















Vi kom rett fra ei strålende forestilling på Hjertnes. Carmen, satt opp av "Kulturellt inititiv" med Dag Nilsen.
En strålende opplevelse, for øret, øye og ikke minst sjelen.
Det passet fint med en tallerken varm suppe en sur marskveld etter en slik opplevelse av den farverike Carmen.

Anne-Grethes fiskesuppe.

Oppskrift
1,5 l fiskekraft
2 stilker selleri
0,5 fenikkel
2-3 gulerøtter
0,5 pastinakk
200 gr rød fisk
200 gr hvit fisk
1 dl creme fraich
Ca 2 dl renskede reker
Noen blåskjell

Først kokte jeg opp fiskefond. Så kuttet jeg selleri, fenikkel og gulerøtter i små terninger og kokte dem møre i kraften
Fiskestykkene i ble lagt i, helte over creme fraish og lot det trekke til fisken var klar.
Suppa  ble servert i boller og noen reker og blåskjell ble lagt på toppen før jeg satte dem på bordet.

Ovasjoner, nei, men mette og fornøyde venner.
ooops, rundstykker med hvitløkssmør var og med. 
Hvitvinen var og god, en tørr Sancherre løftet fiskemåltidet til nye høyder.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?