FOCACCIA PÅ EN NY MÅTE

VANLIGVIS TENKER JEG PÅ FOCACCIA SOM ET BRYTEBRØD SOM ER STEKT I LANGPANNE.

Det er ingen grunn til å ikke eksperimentere og finne på nye veier.


Bruk vanlig deig til foccatia, min vanlige foccatiadeig er svært løs, så for å forme dem må jeg ha i mer mel. Men det er i bunn i grunn den eneste forskjellen.
Fordelen er at du fordeler ostebiter, oliven, salt og rosmarin på forskjellige boller. På den måten kan alle få sin favoritt.
Husk å trykk dem godt nedi, når de heves under steking, kan fyllet ellers lett falle av.


OPPSKRIFT TIL LANGPANNE.
Deigen:
7 dl lunkent vann
50 gram gjær
3+1 ss olivenolje
1 ts salt
1-2 kryddermål chilikrydder
1/2 ts sukker
ca 14 dl hvetemel
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30-40 min, til dobbel størrelse.
Lag så urteoljen. Bland sammen ingrediensene og la urteoljen stå å trekke mens deigen heves. Hvis du bruker tørkede urter kan du feks ta ca 1 kryddermål av hver urt. Ved bruk av friske urter kan du bruke litt mer.
Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i ca 20-30 min. Prikk hull i deigen med fingrene. Ha litt av urteoljen på fingeren så slipper du deigkliss på fingrene. Hell urteoljen over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt. Stek på nederste/nest nederste rille i varm stekeovn 225 C i 30- 40 min. Avkjøl på rist.
Urteolje av:
1 dl god olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
friske eller tørkede krydderurter, for eksempel basilikum, oregano, timian og rosmarin 
en neve soltørkede tomater, skåret i små biterog flaksalt.


Jeg pleier steke brødet i en form som er ca 28 x 35 cm. Brødet egner seg ypperlig å fryse ned. Jeg pleier å fryse ned brødet i stykker tilsvarende ca 2 porsjoner, lar de tine opp før jeg varmer de 3-5 minutter på 200 grader i varmluftsovnen. Enkelt og utrolig godt.
Hvis du vi ha porsjonsfocaccia så må det tilsettes litt mer mel og for å kunne arbeide med den.
For flere oppskrifter klikk her.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?