VI MÅ HA NAN TIL INDISK MAT

MAN FÅR KJØPT DET MESTE I BUTIKKEN, OGSÅ NANBRØD

Men du vet hva jeg mener om halvfabrikata, ikke sant? Har jeg ikke sagt det?
Fint en skjelden-skjelden-skjelden gang.
Alt smaker bedre og lukter bedre og gjør bedre for kroppen vår enn halvfabrikata.
Men må man, så må man.

Her er en oppskrift slik at du har en mulighet til å lage ditt eget. Altså en norsk utgave av det indiske Nan, gjæret brød i vanlig stekeovn.

Mormor og Johannes prøvde disse først, sommeren 2008. Vi var kjempefornøyde. Det som ikke ble spist gikk i fryseren og gjennoppstod senere den sommeren til stor glede og like gode.


Nå er vi i startfasen


Oppskrift
2,1 dl melk
1 ½ ss sukker
25 gr gjær
600 gr hvetemel
1 ts salt
2 ts løkfrø el. koriander
2 ts bakepulver
4 ss vegetabilsk olje
2 ½ dl yoghurt

Fremgangsmåte

1. Bruk lunken melk, tilsett halvparten av sukkeret og gjæren. ( Hvis du bruker frisk gjær, tilsett hele mengden.) La det stå i 20-25 min.
2. Melet i en bolle. Ha i resten av sukkeret og evt. Gjær, salt, løk(el malt korianderfrø) og bakepulver, bland godt. Lag en grop i midten. Ha i olje, yoghurt og melk og arbeid det hele sammen. Kna deigen i 10 - 15 minutter, til den er glatt og blank. Hell 1 ss olje i bunnen av bollen og det samme over deigen. Dekk deigen med et fuktet klede og la den stå på et lunt sted i 1-1 1/2t, ikke særlig lenger.
3. Forvarm ovnen til 275 ºC sett den på grillfunksjon. Bruk stekepapir.
4. Del deigen i ti like store emner, trekk el. kjevl ti dråpeformede ½ cm tykk.
5. Stek leivene under grillen i to minutter el. til de blåser seg opp. Ta leivene ut og snu dem. Sett dem under grillen i et ½ halvt minutt til, eller til det danner seg brune flekker. Legg de ferdige brødene under et fuktig klede.
Disse brødene var lette å lage og smakte godt. Man kan selvsagt variere med forskjellig krydder i deigen. Man kan ikke bruke friske krydder i en deig som skal steke.
De er så gode...


Jeg har også prøvd å fryse dem, de er like fine og blåser seg litt opp igjen.

For flere oppskrifter, klikk her.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?