KRUMKAKER

NÅ ER VI VIRKELIG I TRADISJONENES RIKE

Tenker du at krumkaker skal forvises til bare en servering i jula, som en av de mange smakløse småkaker som fins, da er det kanskje oppskrifta di det er noe i veien med.
Jeg har fått servert min del av smakløse og tykke krumkaker
Hos oss har vi ei oppskrift som er gammel, lett og gir sprø smakfulle kaker.

Tenkte at du skulle få ta del i den.
Bruk den samme koppen hele tida
2 egg
2 små kopper sukker
Dette piskes til en tykk sammenhengende eggmasse(ikke eggedosis)
2 små kopper smeltet margarin
2 små kopper potetmel
2 små kopper hvetemel
2 små kopper kuldslått vann



Dette blandes til en tyktflytende røre.

Legg røren med ss i et varmt jern (de eldste er best).
Press sammen i starten for å få kaka tynn nok. Her vil din erfaring med din ovn og ditt jern telle.

Med ny induksjonsovn tok jeg i år fram ei lita bærbar stekeplate for å kunne bruke det gamle jernet etter farmor.

Du skjønner at det er mye styr, men for ei belønning. Søte lekre tynne kaker som kan formes hvordan du vil. Bare gjør det raskt, de bråstivner.
Flere oppskrifter, klikk her.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?