LITT TIDLIG FOR PEPPERKAKER VEL?

DET HAR VI ALTSÅ IKKE TENKT Å BRY OSS MED. HAR UNGENE LYST PÅ PEPPERKAKEBAKING I MIDTEN AV NOVEMBER, SÅ FÅR DE DET.

Derfor bruker vi en fredags ettermiddag til å gjøre klar deigen. Har du vært borti pepperkakedeig, så vet du at den skal hvile over natta. Selve bakingen foregikk derfor utover ettermiddagen neste dag, lørdag.

Det er alltid litt stressende å ha overoppsynet med kombinasjonen klissen deig, kjevler og barn. 
Denne gangen hadde vi en utmerket deig å jobbe med, en av de beste. Barna var flinke og oppførte seg pent, hadde tydelig jobbet med kjevle og deig før. Kjevlene ja, de var kjevler.

De med hull skal henges opp til jul. Hvis de lever så lenge, jeg har mine tvil
Oppskrift på sprø pepperkaker 
150 gr marg/smør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl fløte
o,5 ts ingefær
0,5 ts nellik
0,5 ts nellik
0,5 ts sort pepper
2 ts kanel
2 ts bakepulver
450 gr hvetemel
Smelt smør, sukker og sirup i en kjele, avkjøl endel og rør inn fløten. Sikt inn hvetemel/krydderblanding. Et par ss hvetemel er nok å holde tilbake til hjelp under utkjevlingen.
Dette ble sprø, velsmakende pepperkaker som falt veldig i smak. En deig som ikke endret seg under stekingen, altså perfekt til bruk hvis man skal bygge større konstruksjoner av typen hus eller noe helt annet. 

De smakte supert til kaffen og. Ingen tenkte på at de skulle pyntes og han som hadde ideen og lagde deigen, han var kjempestolt.
Klikk her for flere oppskrifter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?