LINSER SOM ER SÅ SUNT

DET ER JO OGSÅ VELDIG BILLIG MAT

På en liten restaurant i Marseillie, fikk jeg engang servert linsesalat som lunsjrett.
Vet ikke helt om jeg har truffet slik den franske var,men denne er ganske nærme og god, både som selvstendig rett og som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Dette er vel alt for mye bacon??
Linsesalat m/fetaost 
For 4 prs trenger du


Ca 200/250 g røde, gule eller grønne Linser
50 gr bacon
1 stk Laurbærblad
1 ss Rødvinseddik
2 fedd Hvitløk
1 ts Sukker
12 dl Vann
2 ss Salt
1 stk finhakket Rødløk
50 g soltørkede Tomater i olje, silt av og hakket
2 ss Balsamicoeddik
3 ss extra virgin Olivenolje
100 g smuldret Fetaost
3 ss finhakket bladpersille


Dette er en salat du må lage i god tid før du serverer den, linsene må trekke den gode smaken til seg. Jeg lager alltid mer enn jeg trenger for ett måltid og oppbevarer i kjøleskap i 4-5 dager eller og frosset ganske lenge.
Fremgangsmåte:

1. Ha linsene i en kjele sammen med eddik, 1 båt hvitløk, sukker, laurbærblad, salt og pepper. 
2. Hell over kaldt vann, kok opp og la linsene trekke rett under kokepunktet i ca. 25 minutter til de er møre, men holder fasongen. 
3. La linsene dryppe godt av, fjern hvitløksbåten og laurbærbladet. Hell linsene i en stor salatskål og la de bli kalde. 
4. Hakk den andre hvitløksbåten, og bland de øvrige ingrediensene sammen med linsene. Smak til med salt og pepper og sett salaten i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.. 

Tips: Istedenfor linser er det også godt med bønner, fetaost kan også byttes ut med fersk mozzarellaost. En annen variasjon er å drysse finhakket fersk koriander over, liker du koriander er dette helt nam. 

Klikk her for mer om linser

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?