HAR JEG NOEN GANG SKREVET OM HAVREGRØTEN?

JEG ER IKKE OVERRASKET OVER AT DEN ER BLITT GLEMT IGJEN


SERVERT MED ROSINER

Et av de norskeste av de norske gamle matrettene som ennå er aktivt i bruk i de tusen hjem.
Hvor mange arbeidsdager og skoledager den har reddet er ikke godt å si, men viktig er den.
Vi starter hver dag med en liten porsjon av denne lekkerbisken. Vår versjon er ganske oppgradert i forhold til de mere puritanske utgavene der vann og gryn er det hele.
Vår oppskrift for 2 porsjoner er slik:
6 dl  melk
2 dl vanlige(store) havregryn
Settes over varmen og kokes opp. Skru helt ned og la den stå på lav varme til den tykner ca 20 min.
Du lar den tykne og varmen regulerer du underveis. RØR HELE TIDA. Ellers blir grøten seig som lim.
Når du er fornøyd med konsistensen, salter du med 1/2 ts koksalt eller seltin.

Legg opp og server med det hjertet behager av sukker, kanel, rosiner, tørket frukt osv, osv. Bare ikke alt på en gang.
Endel tips ved koking av melk kan kanskje være nødvendig:
Kjelen du bruker må være non-stick. Det finnes mange av  det slaget, men her gjelder en regel: De dyreste er de beste!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?