HADDE TENKT Å LURE MEG UNNA, MEN DET GIKK IKKE
BRUNEPINNER HVER SOMMER, HVER JUL, HVER VINTERFERIE, HVER HØSTFERIE, HVER PÅSKE, I GRUNNEN NESTEN ALLTID.
Det er noen små pauser innimellom, men som du skjønner, de er ikke lange.
FREMGANGSMÅTE
Margarin – sukker røres hvitt, ha i eggeplommen. Sikt i det tørre og ha i sirup. Dette blir en løs deig, den skal ikke eltes eller arbeides mye med. Del deigen i fire og lag pølser så lange som stekeplaten Legg bare 2 på hver plate. Lag et spor langs pølsa, pensle med eggehviten og dryss på perlesukker og kanel langs hele sporet.
Stengene flyter utover når de stekes, de må deles i snitter straks de taes ut av ovnen.
VARIASJONER
Deler av sukkermengden kan byttes ut med brunsukker, gir en karamellaktig smak.
Lys eller mørk sirup gir forskjellige farver og smak.
Det er ikke noe rart at dette er favorittene til hele familien.
Det er noen små pauser innimellom, men som du skjønner, de er ikke lange.
LEKKERT I BESTEMORS SØLVSKÅL |
Dette er kaker som blir litt lik konfekt.
OPPSKRIFT
200 gr marg
200 gr sukker
1 egg
250 gr hv.mel
1 ss sirup
1 ts kanel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Kanel og sukker til toppen
Margarin – sukker røres hvitt, ha i eggeplommen. Sikt i det tørre og ha i sirup. Dette blir en løs deig, den skal ikke eltes eller arbeides mye med. Del deigen i fire og lag pølser så lange som stekeplaten Legg bare 2 på hver plate. Lag et spor langs pølsa, pensle med eggehviten og dryss på perlesukker og kanel langs hele sporet.
Stengene flyter utover når de stekes, de må deles i snitter straks de taes ut av ovnen.
STEKEFERDIGE |
Deler av sukkermengden kan byttes ut med brunsukker, gir en karamellaktig smak.
Lys eller mørk sirup gir forskjellige farver og smak.
Det er ikke noe rart at dette er favorittene til hele familien.
Kommentarer
Legg inn en kommentar