TILSLØRTE BONDEPIKER

ER EN TRADISJONSRIK, FRISK OG SMAKFULL DESSERT.

Når jeg lager selskap og serverer noe så tradisjonsrikt som lutefisk, så tenker jeg at det som følger etter også skal være tradisjonsrikt.
Det er jo svært mye å velge mellom, mitt valg i år falt på tilslørte bondepiker. 
De påfunnene jeg hadde som ble vellykket til desserten i lutefiskselskapet, vil jeg ikke skal gå i glemmeboka hos meg.
Derfor gjentok jeg suksessen til søndagsmiddagen i Bergen.



I gamle oppskrifter står det at du skal bruke revet brød eller knuste tørre kjeks. Det er jo vel og bra, men her har du et annet og velsmakende forslag. 



Slik så de ut

Karamelliserte havregryn med kanel
Oppskrift:
1 dl hvitt sukker 
2 dl store havregryn
et dryss kanel

Sukker og havregryn haes i passe varm stekepanne. Du må føle deg frem med varmen. For mye varme og sukkeret brennes før du får trekt pusten, for lav varme og sukkeret smelter aldri. Når du synes de er brune nok, drysser du dem på er bakepapir til avkjøling. Dryss kanelen over straks slik at den fester seg i det varme sukkeret. 
Advarsel: Ikke smak før sukkeret har kjølt seg litt, smeltet sukker er fryktelig varmt.

Det er ingen sak å ha i mer sukker hvis du ønsker mer knekklignende masse. 
For flere oppskrifter på dessert, klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?