KYLLINGVINGER ER INGEN VANLIG MAT PÅ VÅRT BORD

https://paakjokkenet.blogspot.com/2015/09/kylling-med-smak-av-appelsin.htmlFOR FÅ BARN OG UNGE KANSKJE?
MEN UVANLIGE HENDELSER GIR UVANLIGE LØSNINGER

Det uvanlige er litt sykdom i heimen. Da tyr vi til lettvinte løsninger. 
Forhistorien forklarer hvorfor det fantes kyllingvinger i frysen.
Det skjedde på en av våre ekspedisjoner i det store utlandet, også kalt Svergie. Da fulgte det, ved et lite feiltakelse med en pose med kyllingvinger. De var helt ubehandlet, bare frosne. Hva gjør man med sånt?? Legger i frysen og glemmer? Det var mitt forslag.
Når man ikke orker å ta store ekspedisjoner til "spiskammeret", av andre omtalt som Meny, nærbutikk. Da går man til fryseboksen, der lå de bortgjemte, bortglemte og forsmådde kyllingvingene. 
Det store internettet hjalp meg videre. Med en litt uvanlig fremgangsmåte servert med ris og en uvanlig, men deilig agurksalat. Det passet godt med et glass hvitvin, skjønt øl hadde nok vært bedre.


De ser jo gode ut, ikke sant.
Oppskrift
800 gr kyllingvinger
2 ss solsikkeolje 
3 fedd hvitløk
1,5 dl soyasaus
4 ss fishsaus
3 ss limesaft

Først stekes vingene, så kokes de i marinaden. 
Forvarm ovnen til 200 C, vingene legges i ildfast form( jeg dekker alltid formene med alufolie, rengjøringen lettes da.)
dryss over olje, salt og pepper, stek i ca 20 min til gjennomstekte.
Så kommer marineringen som er litt arbeidskrevende. Eller var jeg bare ute av form? Det er utvilsomt best å ha lest oppskriften og å sørge for at alt er ferdig oppmålt og klargjort.
Finhakk løk og hvitløk, stek løken i litt olje i en stort kjele på medium høy varme til den er myk og blank, ha i hvitløken, stek i et minutt, ha kyllingvingen i kjelen, hell over soyasaus,legg på lokklavingene koke i fem minnutter. Ha i sukker, rørgodtog kok opp. Ha i sukker, rør godt og kok opp. Ha i fishsaus og limesaft, rør godt, la blandingen småkoke i et par minutter eller til sukkeret er oppløst og sausen blir tykk.

Agurksalat
1 dl vann
0,5 dl riseddik
2 ss sukker
1 agurk
i tynne skiver
3 vårløk i tynne skiver

Kok opp sukker, eddik og vann. Småkok til sukkeret er oppløst, ta kjele av og ha i agurken. Avkjøl før du har i vårløken.

Dette ble servert med jasminris og var en søt/syrlig, deilig smak. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?