SALTIMBOCCA A LA ROMA

DET ER EN SJANSE  FOR AT  DEN ROMERSKE INSPIRASJONEN VIL VISE SEG TYDELIG I OPPSKRIFTENE EI STUND FRAMOVER.

Det er jo nesten det viktigste på ferie, å smake på og se etter og å finne ut av maten de serverer der man er. Det synes nå jeg. Skal man klare å traske gatelangs på asfalt og kuppelstein, så må man ha gode sko og spise godt.
Et par gode matideer fikk  jeg jo. 

Middagen lørdag var koret på restaurantebn Antonios og vi fikk en gammel Romerske retten, Saltimbocca. De advarte og trodde kanskje den skulle være for sterk for oss, men det var bare tull. Ikke sterk i det hele tatt.
Slik så den ut:
Med en deilig vinsaus til
Oppskrift for 4
600 gr flatbiff av kalv, kyllingfilet eller svinekjøtt
16 blad salvie
Noen skiver parmaskinke (serrano)
4 ss smør( godt smør smaker litt sterkt)
1 1/2 dl tørr hvitvin
1/2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper

Skjær kjøttet i tynne skiver, ca 1 cm. Bank disse snitzlene forsiktig flate, bruk kjøttbanker eller bredsiden av en kniv.
Legg 1-2 finhakkede salvieblader og en skive parmaskinke på hver snitzel, fest med tannstikkere.
Smelt 2 ss smør lett i panna og stek snitzlene 2-3 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper og legg dem tilside og hold dem varm under lokk. Kok så panna ut med hvitvinen, rør inn 2 ss smør inn i sausen, legg snitzlene tilbake i panna og varm dem før du serverer dem.
Tilbehør er på romersk vis, saus, St Anna bønner og olivenbrød. Jeg spiste dem med sprø salat og deilige pommes frites, mer moderne, men det var heller ikke å forakte.
Som du skjønner, denne retten har jeg ikke laget selv ennå, men det er bare et spørsmål om tid.
Fyll vinglasset ditt og sett igang, dette var et herlig bekjentskap. Akkurat slik jeg har fått italiensk matlaging beskrevet, få ingridienser, enkel tilberedning og strålende smaker. Hvis du trodde at pizza var alt der nede så hør hva en kelner sa til meg:"vi serverer ikke pizza, vi er romere".
Har skjønt at Pizza opprinnelig er fra Napoli. Det er som å snakke om kompe i Vesterålen og lutefisk i Østerdalen. Det fins, men nasjonalrettene er det jo ikke.
Flere italiensk inspirerte oppskrifter får du ved å klikke her.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?