HJEMMELAGET SYLTERULL AV SVINEBUKLISTE

HENGER DEN DÅRLIG SAMMEN, SA DU? LITT LITE GELEATINPULVER


Litt mere geleatinpulver kanskje?
Noen steder er hodesylte eller sylteflesk en viktig tradisjon til jul. For meg er det sylterull som gjelder. Den må vi ha på bordet til julelunsjen 1. juledag. Den er og mye enklere å lage.

Oppskrift
1 bukliste av svin
gelatinpulver
allehånde
muskatnøtt
ingefær
nellik
salt
pepper


Buklisten deles slik at den henger sammen i ene enden.
Bland de malte krydderne, dryss krydderet over hele kjøttstykket, deretter drysser du gelatinpulver over før du begynner å rulle det hele sammen som en enkel rull, du avslutter med den delen som har svor på.
Så knytter man bomullstråd rundt slik at sylta holder sammen mens den koker. Stram tråden godt.
Fyll gryta slik at vannet dekker kjøttet. Ha i vannet 1 ts sukker, 4-5 ss salt og en dash nellikspiker.
Kok i 1½-til 2 t alt etter størrelsen på rullen, legg rullen i syltepresse til den kjølner, helst over natta.
Denne serveres til brød som pålegg eller til lefse. Smaker godt med sennep eller syltet agurk.
Noen spiser den som middag med poteter og sennepsaus. 
Så snart den har blitt presset,  havner den i frysern hos meg. I gamle dager ble den oppbevart i en lett saltlake med godt med lauvbærblad. De løftet den opp, brukte det de skulle og la den nedi igjen. Ganske enkelt i grunnen.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?