PANNACOTTA AV MULTER, MULTE CONSOMME OG BASILIKUMGELE

DET ER RENE SVENNESTYKKE MED MASSE PLANLEGGING
Det må til for å få et så fint resultat. Smakte nydelig gjorde det og. Ingen savnet multekrem etter ribba i år.
Multepanacotta med multeconsomme, basilikumgele og krumkakekjeks som var en ny oppfinnelse.



I NYE SAMMENHENG

OPPSKRIFT MULTEPANNACOTTA
4 dl fløte
3 dl melk
1 vaniljestang
80 gr sukker
5-6 plater gelatin
1 dl multepuree
Multepureen bør klemmes gjennom ei sikt for å få bort de små frøene først. Kok alt forsiktig i 5 min. Bløt gelatinen imens i kaldt vann, ta den opp og klem ut vannet, rør det så inn i den varme fløte melkeblandingen. Hell dette i porsjonsformer, kan stå minst et døgn i kjøleskap. 


Basiliumsgele 
1 bunt basilikum
3 dl vann
100 g sukker
3 plater gelatin
Sitron
• Bløt gelatinen i 10 min
• Kok opp sukker og vann, avkjøl og kjør med blender til irrgrønn suppe
• Sil, ha i smeltet gelatin, smak til med sitron
• Hell i form sett kald, kutt i terninger ved servering. En god smakskombinasjon som fremhever og løfter pannacottaen 

Multeconsomme:

200gr multer
75 g sukker
2 dl vann
• Kok opp alt og kjør med stavmikser, sil og server sausen avkjølt.

Prøv å servere med Eiswein fra Østerrike el. Ruster Ausbruch. 
Pynt med basilikum, friske multer og kransekake


Dette er en dessert vi liker så godt at den nesten aldri blir servert hos oss. Vi kunne jo komme til å spise oss aldeles fordervet. Eller er det fordi det er så innmari mye jobb? Ikke godt å si, men den huskes som et høydepunkt.

Klikk her så finner du andre desserter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?