BASILIKUMSORBET

HELT TIL SLUTT SPISTE VI DESSERT


En lekker basilikumsorbet dandert sammen med ei kule vaniljeis, rørt bringebær og pyntet med en av havrekjeksene fra forrige uke og et mynteblad på toppen.
Det smaker helt utrolig godt.

Nam-nam
















Det har vært en minneverdig sommer, på kjøkkenet , ved spiseplassene våre og i hagen. 

BASILIKUMSORBÉ


3-4 personer
2 dl vann
1 dl sukker
1 potte basilikum
50 gr sukker
½ sitron
100 gr bringebær
Kok vann og sukker opp, rør rundt til sukkeret er oppløst.
Avkjøl før du kjører sukkerlaken med all basilikumen med stavmikser el. kjøkkenmølle. Klem i sitronsaft til du synes den er passe syrlig. Frys den. Kjør den med stavmikser el. kjøkkenmølle raskt før servering.


Serveringstips:

Bringebærsaus: 100 gr. bær med 50 gr sukker til en tykk saus med mølla eller stavmikseren.

Klikk her for flere desserter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?