BASILIKUMSORBÉ



Veldig enkelt

3-4 personer
2 dl vann
1 dl sukker
1 potte basilikum
50 gr sukker
½ sitron
2 egghviter
4 ss sukker
100 gr bringebær

Mynteblader
Kok vann og sukker opp, rør rundt til sukkeret er oppløst.
Avkjøl før du kjører sukkerlaken med all basilikumen med stavmikser el. kjøkkenmølle. Klem i sitronsaft til du synes den er passe syrlig. Pisk eggehvitene stive, la basilikumblandingen renne i mens du pisker. Frys blandingen rør godt rundt et par ganger under frysingen Kjør den med stavmikser el. kjøkkenmølle raskt før servering.
Form til kuler til servering


Serveringstips:
Bringebærsaus: 100 gr. bær med 50 gr sukker til en tykk saus med mølla eller stavmikseren.
Denne er hele familiens favoritt, men utelat ikke bringebæra, det er kombinasjonen basilikum /bringebær som er sksepsjonell.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?