IKKE DET FØRSTE FORSØKET PÅ SYLTET FENIKKEL,

MEN KANSKJE DET BESTE.

Hva i alle dager er dette? Og hva bruker man dette til? Enda viktigere, har det noen helsegevinst? 
Helsegevinsten ligger rett og slett i at du spiser enda mer grønnsaker, det vet vi jo er bare en fordel. Bruksområdet er som oftest som tilbehør til fisk, kylling, ved siden av koteletter eller ei ribbe som ikke skal ha følge av surkål for eksempel.
Jeg har til og med sett noen spise det som smaksetter til brød med kokt skinke og majones. Det blir vel litt likt syltede agurker som jo de fleste har et forhold til.
Dette er en super lettvint og billig måte å holde grønnsaker friske og sprø. Når man lager selv kan man og styre hvor søtt-surt man ønsker det. Da kan man og ha i andre smaker som man ønsker å prøve.
Så er det bare å sette igang
Friske og sprø


Nå er jeg klar til å snitte, kutte og knuse. Dette var de grønnsakene jeg ville ha med denne gangen.
Det ferdige produktet

Oppskrift


1-2 fenikkel
3-4 fedd med hvitløk
2 ts sennepsfrø
1 chili
0,5 dl hvit eddik 7%
0,5 dl hvitvins eddik
2 dl vann
3 ss sukker eller honning
Slik gjør du det:
Først og fremst er det viktig å desinfisere glassene du bruker. Både lokk, glass og evt gummistrikk. Enten koker du glassene i varmt vann, eller sett dem inn i stekovn et par minutter på 200 grader. Husk, bruker du skrulokk så er de dekket med plast innvendig og tåler ikke å legges i stekeovn.
Kutt opp fenikkelen i små skiver. Vask og rens den. Skjær deretter chilien i skiver og knus 3-4 fedd hvitløk med knivbladet.
Kok opp vann, eddik, hvitvins eddik, sennepsfrø og sukker/honning, tilsett deretter hvitløk og chilien etter at dette har kokt opp. Dytt fenikkelen ned i det desinfiserte glasset og hell laken over etterpå.
Sett på lokket, og snu glasset på hode. La det avkjøle seg før du setter det inn i kjøleskapet. Dette holder seg ihvertfall i  to uker. Min erfaring er at det holder seg mye lengre.
Dette er sammen fremgangsmåte som om du lager sursild eller syltede agurker. Man kan jo egentlig sylte alle sorter grønnsaker. 
Har nok tenkt på det før at jeg skal prøve med forskjellige grønnsaker. Det er kanskje på tide å føle opp den tanken.
Dette glasset forsvant ut døra ganske fort. En voksen sønn på besøk likte det så godt at mor nå må starte om igjen for å ha et lite lager til eget bruk. 
Det har gitt meg tanken om at dette kanskje er noe som mange vil like å få i vertinnegave, bursdags eller julegave. 
Klikk her for å se mer tilbehør, her for fenikkeloppskrifter

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?