SUPPE MED SELLERI, APPELSIN, SAFRAN OG HONNING

HVA SYNES DU OM DET? VERDT Å SMAKE PÅ TENKER JEG VI SIER.

Dette er en suppe av det mer elegante slaget. Vi trenger det og, og ei vennine har funnet oppskriften og laget suppa sånn at vi, et lite smakspanel med damer kunne gjøre oss opp ei mening. Og vår mening var samstemt, dette smakte fyldig, friskt, godt og annerledes.

Hvis det er sånn at man spiser med øynene , så er denne til å spise opp

Oppskrift
2 ss smør el. olje
1 stor løk 
1 sellerirot (ca 750 gr)
1 l buljong
1/2 ts safran ( gurkemeie)
1 ss honning
1 appelsin (skall og saft)
salt/pepper
Creme fraich

Finhakket løk glaseres og haes over i en kjele, kutt sellerirota i passe biter, la det surre i ca 10 min og hell over buljongen og ha i safran honning og appelsinsaft og skall. Kok til grønnsakene er møre ca 20 min og kjør blandinga med stavmikser slik at den blir en jevn suppe. Smak til med salt og pepper og kjenn om du synes du trenger mer av honning eller appelsin.
Server med en klatt creme fraich og hvis du ønsker det, Gremolata.
Gremolata er en italiensk saus eller et smakstilbehør de bruker mye til bland annet kalvekjøtt

Oppskrift
1 hvitløk
1 ts maldonsalt
1 bunt persille
2-3 ss olje
Kjør med stavmikseren til du har en mos. Den kan serveres i skål på bordet slik at alle tar det som passer. Den smaker veldig godt sammen med suppa, men den er sterk så en liten knivsodd er egentlig nok til hver tallerken.
Denne suppa er så god og fyldig at den egentlig er et helt, deilig og varmt kveldsmåltid helt alene. 
Har du melke/glutenel soyaallergi så passer denne godt, er du vegetarianer så passer den og.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?