EN ENKEL SPINAT OG FETAPAI
DET ER BÅDE ENKELT, HVERDAGSLIG OG GODT
Oppskrift
2 plater butterdeig
75 gr bacon i små biter
400 gr fersk spinat
2 fedd hvitløk, finhakket
½ ts chilipasta el. ½ chili, finhakket
Olje
½ dl fløte
2 egg lettvispet
Evt. 2-4 ss pinjekjerner
Grovmalt pepper
200 gr feta i små biter
1 dl brødrasp
Forvarm til 200 Cº. Kle to små ildfaste former med butterdeig. Forstek deigen til den er sprø og begynner å puffe seg opp.....ca 12 min.
Sprøstek bacon i en romslig panne. Ha i spinat chili og hvitløk, stek på høy varme. Det er om å gjøre å finne en balanse slik at spinaten slipper noe av fuktigheten, uten at den går i oppløsning. Etter et par minutter, løft spinaten ut å la den renne fra seg. Kok inn spinatvesken og hell over fløten.
Ha spinat og fløte i en bolle og vend inn egg og feta. Denne blandingen heller du i de forstekte paiskallene. (har de puffet seg mye opp må du kollapse dem).
Strø over brødsmuler og sett formene i ovnen.
Reduser varmen til 180 Cº og stek i 10-15 min.
Det ser utrolig fristende ut |
Oppskrift
2 plater butterdeig
75 gr bacon i små biter
400 gr fersk spinat
2 fedd hvitløk, finhakket
½ ts chilipasta el. ½ chili, finhakket
Olje
½ dl fløte
2 egg lettvispet
Evt. 2-4 ss pinjekjerner
Grovmalt pepper
200 gr feta i små biter
1 dl brødrasp
Forvarm til 200 Cº. Kle to små ildfaste former med butterdeig. Forstek deigen til den er sprø og begynner å puffe seg opp.....ca 12 min.
Sprøstek bacon i en romslig panne. Ha i spinat chili og hvitløk, stek på høy varme. Det er om å gjøre å finne en balanse slik at spinaten slipper noe av fuktigheten, uten at den går i oppløsning. Etter et par minutter, løft spinaten ut å la den renne fra seg. Kok inn spinatvesken og hell over fløten.
Ha spinat og fløte i en bolle og vend inn egg og feta. Denne blandingen heller du i de forstekte paiskallene. (har de puffet seg mye opp må du kollapse dem).
Strø over brødsmuler og sett formene i ovnen.
Reduser varmen til 180 Cº og stek i 10-15 min.
Kommentarer
Legg inn en kommentar