EN ENKEL SPINAT OG FETAPAI

DET ER BÅDE ENKELT, HVERDAGSLIG OG GODT
Det ser utrolig fristende ut




Oppskrift
2 plater butterdeig
75 gr bacon i små biter
400 gr fersk spinat
2 fedd hvitløk, finhakket
½ ts chilipasta el. ½ chili, finhakket
Olje
½ dl fløte
2 egg lettvispet
Evt. 2-4 ss pinjekjerner
Grovmalt pepper
200 gr feta i små biter
1 dl brødrasp


Forvarm til 200 Cº. Kle to små ildfaste former med butterdeig. Forstek deigen til den er sprø og begynner å puffe seg opp.....ca 12 min.


Sprøstek bacon i en romslig panne. Ha i spinat chili og hvitløk, stek på høy varme. Det er om å gjøre å finne en balanse slik at spinaten slipper noe av fuktigheten, uten at den går i oppløsning. Etter et par minutter, løft spinaten ut å la den renne fra seg. Kok inn spinatvesken og hell over fløten.


Ha spinat og fløte i en bolle og vend inn egg og feta. Denne blandingen heller du i de forstekte paiskallene. (har de puffet seg mye opp må du kollapse dem).


Strø over brødsmuler og sett formene i ovnen.


Reduser varmen til 180 Cº og stek i 10-15 min.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?