CREME BRULE ER DESSERTFAVORITTEN OVER ALLE

DEN ER HELLER IKKE SÅ VANSKELIG Å LAGE.
Denne gode desserten som restauranter gjerne har på menyen, smaker utrolig godt og er enkel å lage hjemme. Man trenger slett ikke mye kunnskap, eller vanskelige råvarer for å lage den. Crème brûléen får deg til himmels! Nå kan du gi gjestene dine den samme matopplevelsen.


MED LITT FRUKT.....NAM



OPPSKRIFT
1 stk vaniljestang
2 2 dl kremfløte
3 2 dl melk
4 75 g sukker
5 4 stk eggeplomme
6 75 g brunt sukker til glasur på toppen
Slik gjør du:
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.
Avkjøl melkeblandingen. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca 1/3 av formene.
Stek i ovn på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den.
Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du
Passer på til sukkeret har blitt til karamell. Tips: Du kan også bruke en brenner hvis du har det.

Ei dame fortalte meg engang at creme brule smakte supergodt sammen med kaffe, og gjett om den gjør.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?