SMULDREPAI MED BÆR
NÅR TENÅRINGSGUTTER(BARNEBARN)RINGER FRA EN ANNEN KANT AV LANDET FOR Å FÅ OPPSKRIFTEN, DA VET DU DU HAR LYKKES.
Og denne er familiens beste dessert for alle generasjoner, og for alle årstider.
Oppskrift 100 gr hvetemel
100 gr havregryn
100 gr sukker
50 gr demarasukker
150 gr margarin
1 dl bringebær
1 dl blåbær
Fordel bær i 4 porsjonsformer eller i en stor paiform. Smuldre margarin i alt det tørre og fordel dette over bærene.
Stek i godt varm ovn(ca 200 °C eller mer)til smuldret er gyllenstekt.
Server med:
1. Pisket krem eller
2. pisket rømme eller
3. vaniljekrem
4. Vaniljeis.
Har prøvd denne desserten flere ganger i sommer, både i porsjonsformer og stor paiform. Fruktsaften flyter litt ut, men det er slik det skal være. Bærtyper kan selvsagt varieres etter smak blåbær og bringebær, rabarbra og jordbær smaker veldig godt sammen.
Den er like vellykket hver gang, og like populær hos alle.
Og denne er familiens beste dessert for alle generasjoner, og for alle årstider.
Oppskrift 100 gr hvetemel
100 gr havregryn
100 gr sukker
50 gr demarasukker
150 gr margarin
1 dl bringebær
1 dl blåbær
Fordel bær i 4 porsjonsformer eller i en stor paiform. Smuldre margarin i alt det tørre og fordel dette over bærene.
Stek i godt varm ovn(ca 200 °C eller mer)til smuldret er gyllenstekt.
Server med:
1. Pisket krem eller
2. pisket rømme eller
3. vaniljekrem
4. Vaniljeis.
Har prøvd denne desserten flere ganger i sommer, både i porsjonsformer og stor paiform. Fruktsaften flyter litt ut, men det er slik det skal være. Bærtyper kan selvsagt varieres etter smak blåbær og bringebær, rabarbra og jordbær smaker veldig godt sammen.
Den er like vellykket hver gang, og like populær hos alle.
Dette var en suksess blant vennene mine også mormor :)
SvarSlett