TORSKEROGN

ER FAST TILBEHØR TIL SKREIMIDDAGEN


DIREKTE I PANNA
Noen av oss har noen lett traumatiske smaksopplevelser med kokt og deretter stekt rogn.
Men frykt ikke, vi av Klaussenslekta har evnen til å tenke nytt. Denne gangen var det fra ei av mine mange tanter som tidlig på -60 tallet kom med et forslag til fornyelse innen utnyttelse av dette utmerkede råstoffet som heter fiskerogn
SLIK
Du tar en fersk stor el to mindre rogn, margarin i stekepanne, varm godt opp, ikke brenn fettet.
Legg rogna oppi på sida og klipp opp langs begge snippene el posene slik at innholdet velter seg utover i den varme panna.
Dryss godt med salt og pepper, demp varmen og legg på lokk.
La steke over svak varme og under lokk i 15- 20 min.
Serveres med en frisk salat, feks furulusalat og kokte poteter. Dette er tradisjonsmat fra nordnorge
Oppskrift på Furulysalat finner du oppsiktsvekkende nok under oppskrifter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?