ENDA EN MULTEDESSERT?
Det er blitt vår julefavoritt, og gjett om vi er lykkelige for det.
Den smaker jo helt fantastisk, multesmaken er der, men den overmektige multekremen slipper vi unna. Hos oss hadde den utspillt sin rolle.
TRIPPEL MULTE for 4 personer
med multe og mascarpone
400 gr multer
200 gr sukker
75 gr mascarpone
1,5 dl fløte
2 pl gelatin
Lakka (multelikør)
Sitron
• Multe og sukker kokes i 5 min, kjøres opp med stavmikser og siles
• Gelatinen bløtes i 10 min. Pisk fløte og sett kald.
• Bland mascarpone inn i multesausen og ha den smeltede gelatinen i. Sett kald til passe konsistens. Bland inn fløten og juster smaken med lakka og sitron.
• Fylles i runde former, fryses. Taes ut avformene ved servering, serveres tint.
Basiliumsgele kan være en god smakskombinasjon som fremhever og løfter smaken av multer, ost og krem.
1 bunt basilikum
3 dl vann
100 g sukker
3 plater gelatin
Sitron
• Bløt gelatinen i 10 min
• Kok opp sukker og vann, avkjøl og kjør med blender til irrgrønn suppe
• Sil, ha i smeltet gelatin, smak til med sitron
• Hell i form sett kald, kutt i terninger ved servering.
Multeconsomme:
200gr multer
75 g sukker
2 dl vann
• Kok opp alt og kjør med stavmikser, sil og server avkjølt.
Prøv å servere med Eiswein fra Østerrike el. Ruster Ausbruch.
Pynt med basilikum, friske multer og kransekake
Dette er nesten til å dø for
Den smaker jo helt fantastisk, multesmaken er der, men den overmektige multekremen slipper vi unna. Hos oss hadde den utspillt sin rolle.
TRIPPEL MULTE for 4 personer
med multe og mascarpone
400 gr multer
200 gr sukker
75 gr mascarpone
1,5 dl fløte
2 pl gelatin
Lakka (multelikør)
Sitron
• Multe og sukker kokes i 5 min, kjøres opp med stavmikser og siles
• Gelatinen bløtes i 10 min. Pisk fløte og sett kald.
• Bland mascarpone inn i multesausen og ha den smeltede gelatinen i. Sett kald til passe konsistens. Bland inn fløten og juster smaken med lakka og sitron.
• Fylles i runde former, fryses. Taes ut avformene ved servering, serveres tint.
Basiliumsgele kan være en god smakskombinasjon som fremhever og løfter smaken av multer, ost og krem.
1 bunt basilikum
3 dl vann
100 g sukker
3 plater gelatin
Sitron
• Bløt gelatinen i 10 min
• Kok opp sukker og vann, avkjøl og kjør med blender til irrgrønn suppe
• Sil, ha i smeltet gelatin, smak til med sitron
• Hell i form sett kald, kutt i terninger ved servering.
Multeconsomme:
200gr multer
75 g sukker
2 dl vann
• Kok opp alt og kjør med stavmikser, sil og server avkjølt.
Prøv å servere med Eiswein fra Østerrike el. Ruster Ausbruch.
Pynt med basilikum, friske multer og kransekake
Dette er nesten til å dø for
Kommentarer
Legg inn en kommentar