FOCCATIA HAR VI ALLTID BRUK FOR OG LYST PÅ

HELE DEN STORE VILTRE OG SULTNE FAMILIEN MIN ØNSKET FISKESUPPE.
DA VAR DET NATURLIG Å LAGE FOCCATIA OG AIOLI SOM TILBEHØR


Legg til bildete
Det ble en foccatia med ailoli som var den knallgode fiskesuppa verdig,


Oppskrift
Deigen:
50 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
1 liter vann
6 ss olivenolje
2 liter hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker

Garnityr:
olivenolje
flaksalt
frisk eller tørket rosmarin
oliven
fetaost
    

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett litt olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30-40 min, til dobbel størrelse.
Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt stor langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i ca 20-30 min. Prikk hull i deigen med fingrene. Ha eventuelt litt av oljen på fingeren så slipper du deigkliss på fingrene. Ringle litt olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og eventuelt rosmarin.

Deilig og sommerlig
Dette smaker helt nydelig til fiskesuppe og foccatia, Det er bare å prøve
Oppskrift på aioli
1 egg
4 fedd hvitløk
5 dl solsikkeolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts salt
nykvernet pepper


Fremgangsmåte


Ha et helt egg i en kjøkkenmaskinen.
Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i kjøkkenmaskinen.
Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.
Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?