HÅNDEN SOM FØRST HOLDT MIN AV MAGGIE O'FARREL

EI BOK MED MANGE OVERRASKELSER
En liten perle av en bok


En nåtidshistorie som spiller seg ut i London, det unge paret Ted og Elina, han filmskaper og hun malerinne. De er nybakte foreldre som sliter slik nybakte foreldre ofte gjør.
Hun holdt på å dø under fødselen, sønnen har kolikk, hun er utmattet av søvnløshet og hyling. Ted sliter også, han får synsforstyrrelser fra sin tidlige barndom, men uten at det har noe med den barndommen han kjenner å gjøre.

Dette er nåtidsfortellingen. Forfatteren bruker det velkjente grepet med å lage to parallelle fortellinger. Dette kan være frustrerende. Når du er kommet godt inn i en historie brytes den av og du må lese deg inn i en annen.

Den andre fortellingen er fra femtitallet, her med en eksentrisk og sterk kvinne; kunsthistorikeren Lexie. Hun treffer den karismatiske Innes. De to flytter sammen — en skandale på den tiden — i det som er en vakker kjærlighetsfortelling, inntil en fryktelig hendelse rammer paret.

Forfatteren legger inn urovekkende detaljer slik at boka beveger seg mot krim. De sterke kvinneskikkelsene dominerer i denne boka.
Forfatteren har og en egen evne til å liksom zoome inn personene gjennom interiører, stemninger, miljø,- og naturskildringer. Hun er så varsom når hun skriver, så opptatt av å få leserne til både å se og lytte seg inn i storyen, at det er en fryd. Jeg blir revet med i dette skjebnedramaet, der personenes følelsesliv blir like godt beskrevet som natur og miljø. Det er nydelig gjort, henførende.
Klikk her for flere omtaler.
 





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?