KYLLING, KYLLING, KYLLING OG ATTER KYLLING

VI BRUKER HELE KYLLINGER,  KYLLINGFILEER, KYLLINGVINGER OG KYLLINGLÅR.

Jeg lager gryteretter, salater, supper og grillede/stekte lår eller vinger. 
Det som er helt klart er at bare litt salt og pepper gir ingen stor smaksopplevelse av dette kjøttet.
Det smaker rett og slett altfor lite i seg selv. Det som er fabelaktig med kyllingkjøtt, er evnen det har til å ta opp i seg andre smaker.
Det er kanskje det er derfor jeg bruker den så mye, jeg kan eksperimentere fritt, og smakene blir alltid helt forskjellige.
En fergetur til Sveriges rimelige kjøttdisker, gjorde at i frysern vår er det både hel kylling, kyllingbryst, vinger og lår. 
De er jo lekre, ikke sant?
For å få smak til slike små klubber kan framgangsmåten varieres og her er noen noen av mine forslag.

MARINADER TIL KYLLINGKJØTT
A.
3 ts flytende honning
3 ts soyasaus
saften fra 1 lime
skallet fra 1 lime
2 fedd hvitløk
3 cm ingefær
nykvernet pepper
1 ss finhakket mynte
evt. 1 chili
B.
2 ts honning
revet skall av 1 sitron
saften av 1 sitron
2 ts stekeolje
rikelig fersk eller tørket timian
salt og pepper
C.
3 ss olje
2-3 ts hakket fersk rosmarin
skallet av 1 sitron
Salt og pepper
D.
2 ss finrevet fersk ingefær
3-4  hvitløkfedd, 
2 ss Dijonsennep
1 appelsin, 
1 ss brunsukker. 
1 chili
salt og pepper


Felles framgangsmåte for alle disse er å finhakke alt, blande og la kyllingkjøttet marineres i minst 1 t, gjerne 2-3 t før du griller/steker.
Her er fire gode smaksopplevelser for deg som vil prøve. De fleste av disse marinadene kan faktisk med hell brukes på svinekjøtt også.
 
marinader kommer i mange andre smaksvarianter, du kan blande de smakene du liker selv. 

Når du lager marinader så er det et par ting du må huske: 
Ha alltid noe syrlig i som sitron, lime, hvitvin eller rødvin til rødt kjøtt. 
Så er det lurt å balansere det sure med noe søtt, så må salt og pepper være med og så det krydder eller de smakene du liker. 

For den som vil være forsiktig med hvitløken, så er marinade ganske greit, for da er ikke hvitløken direkte med inn i munnen. Det er bare smaken.

Slike små kyllingbiter serverer jeg med en enkel grønn salat og litt ris til.
Andre oppskrifter med kylling kan du finne her.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?