DET ER MANGE MÅTER Å BRUKE HVITLØK PÅ

DET SKJER AV OG TIL AT NOEN LESERE TAR KONTAKT

Denne gangen kom en bekjent et spørsmål om å legge hvitløk i olje. Dette var litt ukjent for meg, og satte tenkeboksen igang. Nå har jeg løst den floken. Kom til å tenke på hvordan jeg behandlet ramsløk i vår.

Da var jo svaret klart. Det er lurt å gjøre dette, du får en deilig hvitløksolje som er deilig å steke i og å ha i dressinger osv. Der hvor du ikke vil ha hele fedd med hvitløk. Allikevel har du fedd somholder seg friske uten grønne groer og uten uttørking over et par uker. 
Det som er aller best er at ut i oljen kommer ikke de elementene som skaper vond lukt fra fordøyelsen. 
Det er bare å sette igang
Mengden avhenger virkelig av hvor mye du vil ha. Kanskje lurt å gå litt forsiktig til verks fra starten?

Oppskrift
2 dl raps eller solsikkeolje
1-2 hvitløk eller så mange fedd du vil ha

Skrell hvitløken. Bland den med oljen. Hell hvitløken og oljen over i en flaske. Oppbevares i kjøleskap, men ikke for lenge. 
Vil også anbefale å være nøye med hygienen og å koke glass eller flaske før du bruker det. Det kan være bakterier som gjæret eller det som verre er, så vær nøye.
Sjekk denne linken så får du vite mer om hvitløken og dens fortreffelighet.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?