URTER SOM MEDISIN, HVITLØK

JEG MENER NÅR DET VAR GODT NOK FOR FARAOENE....
DA ER DET BRA NOK FOR MEG.

Hvitløk
En av de eldste kildene som beskriver medisinsk bruk av hvitløk er egyptiske papyrusruller fra år 1550 f.Kr. Her nevnes hvitløk som et middel for en rekke plager, blant annet høyt blodtrykk, ormer og svulster.

Hvitløk ble også brukt som "universalmiddel" i antikkens Hellas og Roma, og samtidig i India, Kina og Japan. Blant annet ble hvitløk brukt for økt velvære, økt yteevne, ved lungeproblemer, problemer med fordøyelsen, unormal vekst, samt for å unngå infeksjoner.
Historie:
I Norge er hvitløk kjent brukt medisinsk fra 800-tallet av. Gjennom tiden har hvitløk her blitt mot alt fra hoste, urinveisproblemer, vorter, til beskyttelse mot farlige dyr og mot det å bli forhekset - som tidligere ble ansett som en reell helsemessig fare.
Noen av de vanligste tilstandene som hvitløk brukes ved er høyt kolesterol, høyt blodtrykk og ved soppinfeksjoner. Ved de to førstnevnte er det vanligst å innta urten fersk, tørket, tilberedt eller som kosttilskudd. Ved bruk av hvitløk ved soppinfeksjoner som fotsopp, ringorm, underlivssopp og soppinfeksjon brukes hvitløk i oljeform.

Urten inntas også i forbindelse med hjerte-og karsykdommer, som lavt blodtrykk, koronar hjertesykdom, aldersrelaterte vaskulære endringer, åreforkalkning, hjerteinfarkt, ved for høyt og for lavt blodsukker samt diabetes. Hvitløksolje påsmøres også ved bakterieinfeksjoner, vorter og liktorn.


Den milde kinesiske
I tillegg er det kjent at urten inntas ved behandling og som forebygging av ulike kreftsykdommer, og ved en lang rekke lidelser som menstruasjonsforstyrrelser, øreverk, kronisk utmattelsessyndrom (ME), til forebygging av flåttbitt, stimulering av immunforsvaret, behandling av forkjølelse, svineinfluensa, influensa, feber, snue, nesetetthet, hoste, hodepine, magesmerter, diaré, dysenteri, tuberkulose, blod i urinen, difteri, kikhoste, hypersensitive tenner, trichomonasinfeksjon og vaginitt, gikt, slitasjegikt, revmatisme, hemorroider, astma, bronkitt, kortpustethet, svangerskapsforgiftning, slangebitt, som vanndrivende, oppkvikkende og rensende middel, som afrodisiakum, for å øke sirkulasjonen, bekjempe stress og trøtthet samt opprettholde en god leverfunksjon.

Den tenker jeg satt. Er det mulig? Hvordan klarte vi oss før hvitløken? Litt mindre hadde gjort det lettere for meg. 

Men jeg er jo allerede hekta og kan ikke tenke meg mat uten, bortsett fra i ferskfiskmølje da, grensen er der.
Finne ut om flere urter? Klikk her.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?