FERSK KJØTT OG SUPPE MED SURSØT LØKSAUS

TRADISJONSMAT, DU VET JEG HAR SANSEN FOR DET

Denne gangen snakker jeg om den retten som heter "Ferskt kjøtt og suppe med sursøt  løksaus"
En av mine desidert favoritter, den ligger langt foran fårikål.
Dette er ingridiensene


OPPSKRIFT til 4 personer
Til denne retten må det være ca 1 kg bibringe storfe.
Legg kjøttet i godt krydret vann.
Krydre med salt, pepper, lauvbærblad, liten kvast med det du har for hånden av purre, løpestikke, persille osv.
Kok/trekk dette i ca 11/2- 2 timer.
GRØNNSAKER
kålrabi, selleri, gulrot og kinakål
Kutt alt i små terninger.
Ta opp kjøttet når det er kokt og kok grønnsakene i kraften. Skrell poteter og legg dem sammen med grønnsakene. Purre skal koke med de 10 siste minuttene.

Spe på med litt vann hvis det har minket for mye.
Når dette er ferdig kutter du kjøttet i den størrelsen du vi ha.
Skal du servere dette som suppe må jo kjøttet være ganske smått.
Jeg liker store kjøttbiter servert på tallerken med potetene, sursøt saus og grønnsakssuppe i en tallerken ved siden av.
GODE RÅD

Selleri er viktig i denne suppa. Gulrot blir fort søtt og overdøvende, hold tilbake med den. Kålrabi derimot er utmerket, kål er en smakssak, Husk kål har en sterk og gjennomtrengende smak, kinakål minst.
Kutter du potetene for å koke dem med i suppa får det en helt annen smak. Poteter demper alle de andre smakene.

Slik så suppa mi ut
SURSØT LØKSAUS

Et viktig tilbehør til fersk kjøtt suppe,
Slik gjør du:

1/2 vanlig løk finhakket
50 gr margarin i ei gryte
løken blancheres i smøret og trekkes av panna.
2 ss hvetemel haes over løken og røres sammen.
Deretter har du i noen dråper hvitvinseddik, litt sukker og litt salt.
Spe med silt kjøttkraft til du får en saus med passe tykkelse etter din smak.
Den må koke i ca 6-8 min og spees mere om nødvendig.
Smak og reguler til med salt og pepper.

Denne serverer jeg til kokt oksekjøtt (høyrygg el bibringe), grønnsaksuppe og kokte poteter.
Her skal man bruke marmorert kjøtt som sitter på ben, slik at fettet smelter under kokinga og sammen med bena gir dette en fantastisk smak i måltidet. Flere oppskrifter, klikk her


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?