URTER SOM MEDISIN, GURKEMEIE

TA DIN HELSE PÅ ALVOR
Gurkemeie mot smerter og betennelser
Nyere forskning viser at gurkemeie har stort potensiale utover å være et krydder
På grunn av sin betennelses-hemmende virkning omtales gurkemeie som "Naturens kortison". Den brukes med positive resultater ved plager som senebetennelse og sportsskader.
Urten egenskaper: retter opp metabolismen i leveren og virker galledrivende , kolesterolsenkende, betennelseshemmende, smertelindrende, blodrensende, blodsukkersenkende, blodfortynnende, blodtrykksenkende, blodårestyrkende, astringerende, sårhelende, sopphemmende, bakteriehemmende (virker bl.a. på hemolyttiske streptokokker, stafylokokker og enterokokker), leverbeskyttende (i dyreforsøk vist å beskytte mot skadelige virkninger av tetraklorkarboner), ,antioksidant, antikoagulerende, , appetittstimulerende, stimulerer fordøyelsesenzymene, fordøyelsesfremmende, magestyrkende (øker slimdannelsen i magesekken og er dermed magesårforebyggende), Gurkemeie hjelper til å stabilisere kroppens mikroflora, bl.a. ved å hemme overvekst av gjærsopp.

Urten kan brukes ved, magekatarr, magesår, dårlig appetitt, dyspepsi (dårlig fordøyelse), hypoklorhydri (mangel på saltsyre i magen), kvalme, kolikk, , mye tarmgass, magesår, diaré, akutte eller kroniske betennelser i ledd, muskler og andre organ, lumbago (vondt i korsryggen), artrose, revmatoid artritt, gikt, astma, eksem, psoriasis, soppinfeksjoner,betennelseshemmende virkning

Kliniske studier og laboratorieundersøkelser som har vurdert curcuminets virkning mot betennelser har vist at stoffet er like effektivt som kortison og ikke-stereoide betennelseshemmende medisiner (NSAID-midler), som curcumin ble testet mot.
Den betennelseshemmende virkningen av gurkemeie er ikke bare knyttet til curcuminet, men også til den eteriske oljen i urten,

Kommer pulverisert
Herlig farge

Det var urten sin det! Jeg er helt satt ut, kommer til å spise med teskje og leve til jeg er 120 år! Hadde det bare ikke smakt så uæhh!

Klikk her.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?