MEKTIG OG SMAKSRIK MAROKKANSK LAMMEGRYTE

Så er jeg igang med nordafrikansk lammegryte igjen med et smil om munnen.


Dette er bare litt av alt som skal i den gryta


Smekk full av smak, her i huset gleder vi oss når den står på menyen. Det har hent at bestillingene har kommet helt fra Bergen.

OPPSKRIFT FOR 4 PERSONER

600 gr. Lammekjøtt
1 ts anisfrø
½ ts cayennepepper
1 ts korianderfrø
1 ts cummin
½ ts kanel
1 grovskjær løk
1 ss tomatpure
3 – 4 aprikos finhakket
4 tomater i grove biter
2 dl vann
1 ss finhakket ingefær
1 ss kyllingbuljong
1 sitron saften av
Salt/ pepper
Olje


HUSK: smak selv!!!

Alt legges i en stor gryte med lokk, settes inn i stekeovnen i ca 180 grader ca 1 ½ til 2 timer. Passer godt til langtidssteking, lav temperatur og lang tid. Smak utvikler seg over tid.

Kommentarer: Deilig og lettvint mat til 3-4 personer. Server med couscous, linsepuree, ris, eller rundstykker. Vil foreslå å prøve å servere med små poteter.

Jeg utelater anis og tilsetter kanel. Det er smak som passer for oss.
Gryta blir best i stekeovn på lav temeratur og lang tid. Der får den riktige utvikling av kryddersmakene, kjøttet og de andre ingrediensene. Der koker den heller ikke i stykker, siden varmen kommer fra alle sider, den brennes ikke fast og du slipper å røre rundt.

Jeg passer og på at den ikke koker tørr. Kraften i bunnen av gryta fungerer som saus, det er best at du har mye av den, spe underveis, det er der all smaken sitter.

For flere oppskrifter med lam, klikk her

Flere oppskrifter på gryteretter, klikk her.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?