HØSTEN HAR KOMMET OG FÅREKÅL ER NOE AV DET FØRSTE SOM SKJER

 VI GLEDER OSS LIKE MYE HVERT ÅR
Søndagsmiddag i Bergen


Vi gleder oss alltid, da kjenner vi på tradisjonene og føler at vi bare er et ledd i lenka.
Hver familie har litt forskjellge oppskrifter, men enkelt er det uansett.
Jeg mener du trenger hard vinterkål, alltid mere enn du tror.(Du har hørt utrykket koke bort i kålen?) 
Lammekjøtt, salt, pepper, vann og hvetemel.
Skjær kålen på langs i båter, del etter stilken, men ta den bort.
fårekålbiter inneholder endel mere fett enn annet kjøtt. Det er det som gir den gode smaken til middagen, ikke ta det bort.
Stor gryte, legg kjøtt og kål lagvis, start med fettsidene ned mot bunnen. Ha på salt, malt pepper og 1 ss hvetemel for hvert lag.
Det går greit om du fyller gryta så mye at kålen stikker opp og lokket balanserer på den.(Kål minsker)
Hel pepper er viktig for noen, jeg strør den raust på til slutt, men det har ingen hensikt å overdrive. Det er pepper, ikke bare pynt og setter smak til maten, kanskje uønsket. 1 ss er rikelig.
Koker du dette 1-2 timer dagen før, kan du samle opp uønsket fett. Enten ved å øse opp det som ligger øverst når den får stå stille til avkjøling. Eller vente til det er helt kalt, da er det bar å samle opp det harde laget øverst.
Husk fårefett er svært hardt og tetter ofte avløp i vask og toalett. Det er bedre å vente til det er hardt og kaste det i matavfall. 

Klikk her for flere oppskrifter med lam



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?