MIN MOR KALTE DEM SERINAKAKER


ANDRE STEDER KALLES DE SHORTBREAD
KANSKJE FORDI DEIGEN TIL DISSE KAKENE ER LITT KORT OG SMULDRER LETT


Denne oppskrifta fant jeg hos Nigella Lawson, derav det britiske navnet.
Dette blir bra

Enkle, sprø og lettvinte kaker til desserter av is eller frukt.

125 gr smør el marg
55 gr sukker
180 gr hvetemel
Smør og sukker røres hvitt og luftig, hvetemel siktes i og det hele røres sammen.
Sett for å hvile i kjøleskapet litt.
Så ruller du forsiktig ut tynne pølser el. kuler. Pølsene må ha fingertykkelse og kuttes i passe lengder; 4-5 cm. 1-1 1/2 cm tykkelse. Du kan og forme kranser.
Disse skal bare være en lekker munnfull. Pensle med egg og strø på perlesukker.

180 C til gyldenbrune 12-15 min
Klikk her for flere oppskrifter på småkaker

Kommentarer

  1. Serinakaker og berlinerkranser er to forskjellige julekaker med ulike ingredienser - og IKKE det samme som short bread...

    SvarSlett
  2. Du har helt rett, takk for påminninga.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?