SORBET ER EN PERFEKT DESSERT

Dette er solbærsorbet


Den er sånt et strålende følge hvis man har hatt et smaksrikt og tungt måltid først.



















Da er sorbet en perfekt avslutning.

Jordbær- og rabarbrasorbet

200 g sukker
3 dl sukker
250 gr rabarbra
250 gr jordbær
1 sitron
2 ss rød balsamico-eddik
1 eggehvite
1ss sukker

Kok sukker og rabarbra i 8-10 min. Sil og avkjøl. Kjør bær med sitronsaft og skall til en jevn masse med den avkjølte sukkerlaken. Sil igjen og rør inn balsamico.
Frys, ta ut igjen etter ca 3 t, pisk egghviten til marengs med sukker og vend inn i massen til slutt. Frys igjen til passe konsistens.
Server som iskuler med sprø kaker/kjeks til. (Shortbread)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?