CÆSARSALAT BLE LAGET OG FORTÆRT HER PÅ KJØKKENET

DET ER RIKTIGNOK ET PAR UKER SIDEN 

Med fare for å høres ensformig ut så må jeg si det igjen, det var en lunsj og ei venninne på besøk. 
Det hender at voksne damer vil snakke om andre ting enn hverdagsligheter. 
Vi diskuterte denne gangen en ide hun hadde. En ide som kunne gi oss en jobb og en oppgave å løse innenfor det man kan kalle fritidsaktivitet med mening.
Siden det var midt på dagen i det man kan kalle ei lunsj tid laget jeg min favoritt salat. 
Det ferdige resultatet ble aldri foreviget, dressingen derimot fikk behørig oppmerksomhet

Oppskrift
Kyllingen
2 kyllingfileter
revet skall av ca 1/4 sitron
1-2 ss sitronsaft
nykvernet sort pepper
maldonsalt
frisk rosmarin, finhakket

Begynn med kyllingen slik at den får ligge og godgjøre seg litt før du steker den. Skjær noen snitt på skrått på hver filet og fordel sitronskall, sitronsaft og finhakket rosmarin over (andre krydderurter kan også benyttes). Ha på salt og pepper og gni det hele forsiktig inn. Dekk filetene med plast og sett dem kaldt mens du forbereder resten av salaten.


Dressing
1 eggeplomme
2 ansjosfileter, finhakket (kan sløyfes)
1 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts worchestersaus
2 ts hvitvinseddik
ca 2 ts sitronsaft
ca 1 dl olivenolje
1 dl revet parmesan
salt og nykvernet sort pepper

Blanke og fine ansjosfileter

Deretter står dressingen for tur: Ha eggeplomme, ansjos, sennep, hvitvinseddik, sitronsaft, worchestersaus og hvitløk i en stor, vid bolle. Rør ingrediensene lett sammen. Så begynner rørejobben, og da er det viktig at bollen står stødig (ha eventuelt en fuktig klut under) og at du har et godt røreredskap. Rør inn olivenoljen først dråpevis, og deretter i en tynn stråle, til du får en blank og fin majones eller rettere sagt Aioli. Rør deretter forsiktig inn parmesanen og smak til med salt og pepper.
Stek kyllingfiletene i varm stekepanne (eventuelt på en grillpanne, hvis du har). Stekes 1-2 minutter på hver side på høy varme til filetene får en fin stekeskorpe, og deretter ca 5-6 minutter på hver side på svak varme, til de er gjennomstekte. La kyllingen hvile ca 5 minutter før du skjærer den opp i skiver. 

Aioli på kjøkkenbenken

Ikke den magreste salaten, men den skal heller ikke spises for ofte. Til en litt festlig anledning er den topp.
Det skal jo og være krutonger drysset over denne salaten. De kjøpte jeg ferdig  og var fornøyd med det.

Det var den dressingen, her fins flere.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?