MARENGS ER EN DEILIG AVSLUTNING

ETTER KRAFTIGE MÅLTIDER MED MANGE SMAKER, SÅ MÅ MAN PÅ EN ELER ANNEN MÅTE ROE DET NED.

Marengs med limekrem er en sånn dessert som roer ned smaksløker og fordøyelsen. Jeg mener jo at en søt dessert roer ned sjela og-

Det er jo ikke den første gangen noen tenker marengs til dessert, dessverre.

Det hadde jo vært artig å kunne være den første som tenkte ut noe så genialt. Ikke sant? Drøm søtt. Da må jeg vel  klare å være mer kreativ enn en skarve marengs. 
Ikke noe galt om marengs, den har kommet og gått på mitt kjøkken i 40 år. Mer eller mindre vellykket, men alltid elsket av unger og voksne søtmonser.

Denne gangen serveres den med noe så godt som Creme fraich. Du vet den litt syrlige som hverken er fløte eller rømme.

Oppskrift på marengs for 4:
2 rene eggehviter
100 gr sukker
1 ts hvitvinseddik


Pisk eggehvitene med halvparten av sukkeret til det skummer og begynner å stivne, ha så i resten og pisk til massen står i fine topper. Pisk inn eddiken helt til slutt.

Sprøyt eller legg eggehvitene utover ei stekeplate med bakepapir. beregn i pr person, lag dem så store du synes passer. De hever seg, men de siger ikke utover.
Forvarm stekeovnen til 90 C, bruk varmluft.Ca 2 timer, kjenn etter om de er blitt tørre både under og oppå. 
De er seige inni


Pynt med dette:
Limekrem
1,5 dl creme fraish
1 lime
2-3 ts sukker

Pisk creme fraish så stivt som mulig med sukker, ha i saften av limen. 
Legg 1 marengs på hver tallerken, ha over en god klatt med krem, pynt med revet skall av lime og et dryss av blåbær og bringebær.
Lørdagskvelden er reddet for søtmonsene
Det smakte så godt, vi ble et lykkelig gjeng.
Lettvint? ja, du snakker. Marengsen  ble laget dagen før, kremen pisket mens gjestene ventet, pynten drysset over, ingen sak.

Gode råd når du pisker eggehviter

Sørg for at både bolle og visp er fettfrie, del eggene forsiktig, ikke knus plommene og skjer det, så legg det egget til side, bruk det til noe annet. Hvis du tar en sjanse med dette kan du regne med at eggehviten ikke blir stiv.
Lag gjerne dobbel porsjon, de er enkle å lagre kjølig og tørt i en kakeboks. Ikke kjøleskap.
Klikk her for mer marengs.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?