CHUTNEY ER IKKE SÅ VANLIG I VÅRT DAGLIGE KOSTHOLD

DET BETYR IKKE AT DET IKKE KAN SPISES
Tvert imot, det er et utmerket tilbehør til mange kjøttretter. Best smaker chutney til fett kjøtt. Det handler om å balansere smakene litt. Eksemplet jeg bruker er surkål til ribbe. Noe syrlig/søtt som nøytraliserer det fete, og letter fordøyelsen.
Denne chutneyen kan kanskje erstatte surkål til ribba? Tja, der gikk jeg vel litt for langt. Tradisjoner er tradisjoner og skal ikke tøyses med, eller?
At det smaker godt er ingen hindring, og har du først fått smaken på dette er det en fare for at du kommer til å prøve igjen og igjen.
Nå er du advart.

Se den fantastiske fargen
Oppskrift på CHUTNEY
1 rødløk
1 hvitløk
6 tørkede aprikoser
1 kvist rosmarin
2 ss mangochutney
1 dl kyllingbuljpong
1 dl rødvin
1 ss balsamico
1-2 ss olje

Finkutt løken og la den steke litt til den er blank i olja. Ha så i aprikoser, buljong og vin. Dette skal stå og småputre i ganske lang tid.

Smak til med balsamico rett før servering.

Synes du den er for tyktflytende, kan du spe med buljong eller vin og la den være en type syrlig/søt saus.

Smaker deilig og jeg bruker den til pølser, svinekjøtt, lam eller andekjøtt.
klikk her for mer tilbehør og her for andre

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?