TERIYAKI ER EN SMAKFULL OG ENKEL DIP/SAUS

JEG BRUKER DEN HELE TIDEN TIL FORSKJELLIGE RETTER
En av de asiatiske smakene jeg elsker. Hvis du lager vårruller eller kjøper dem så er Teriakisaus et must. Hvis du har svinekjøtt (Filet eller kotelett), kyllingkjøtt eller ørret, laks, pasta eller nudler. Denne sausen passer.
Masse gode smaker her

Oppskrift
2 dl soyasaus
1 dl vann
3 lime
1 stilk sitrongress
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
2 ss brunt sukker
1 ss hakket ingefær
2 ss ristet sesamfrø
2 ss fersk koriander
1 ts maizenamel

Rens og hakk chili, ingefær, sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i ei gryte med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft. Kok dette i 10 min og mos alt med stavmikser. Sil massen og la koke opp og tykne med maizenamelet. 
Rett før du serverer tilsetter du fersk hakket koriander og ristede sesamfrø. Sausen skal være kald før den serveres. Dypp og smak og hell over, hva som helst, dette er en av de beste. 





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?