ERTERSUPPE KOKT PÅ LETTSALTET SVINEKNOKE
VÅRVÆRET OMBESTEMTE SEG OG MENNESKER OG PLANTER HUTRER. ET NORDISK TRADISJONELT VÅRVÆR FÅR MEG TIL Å TENKE PÅ TRADISJONELT VIS.
Når nettene igjen byr på -C, når sola blir borte og det regne og blåser, da er det godt med noe som varmer. På engelsk har de noe de kaller comfort-food. Vi kan kanskje kalle det trøstemat.
Det er ikke krevende å spise eller servere, det er lett å lage og så smaker det godt av barndom og gamle dager og kanskje en porsjon trygghet.
Du bruker kanskje ferdige poser med ertesuppe? Det smaker godt og er fint å ty til når tiden er knapp.
Her har jeg en oppskrift på hvordan man gjør dette på den gamle tradisjonelle måten.
Først legger du ertene i bløt over natten,
Svineknoke salt eller røkt,
Oppskrift:
250 gr gule erter
2 l vann
1 stk svineknoke
2 stk gulrøtter
1 stk sellerirot
1/4 stk purre
2 terninger grønnsaksbuljong
Knoken kokes i forkant i egen gryte, avkjøl og fjern skinn, ben og fett.
Legg som sagt ertene i vann over natta, sil dette vannet fra og kok opp nytt vann med ertene og buljongen. La det putre i ca 2 timer.
De siste 30 min tilsettes grønnsakene som er delt i terninger og det ferdigkokte kjøttet også delt i passe stykker.
Dette er en stor porsjon. Jeg fryser ned det tiloversblevne til en annen gang.
Server med flatbrød og kanskje et glass øl til.
Denne er til å kose seg med en regnværsdag.
Klikk her for flere supper.
Når nettene igjen byr på -C, når sola blir borte og det regne og blåser, da er det godt med noe som varmer. På engelsk har de noe de kaller comfort-food. Vi kan kanskje kalle det trøstemat.
Det er ikke krevende å spise eller servere, det er lett å lage og så smaker det godt av barndom og gamle dager og kanskje en porsjon trygghet.
Du bruker kanskje ferdige poser med ertesuppe? Det smaker godt og er fint å ty til når tiden er knapp.
Her har jeg en oppskrift på hvordan man gjør dette på den gamle tradisjonelle måten.
Først legger du ertene i bløt over natten,
Svineknoke salt eller røkt,
Oppskrift:
250 gr gule erter
2 l vann
1 stk svineknoke
2 stk gulrøtter
1 stk sellerirot
1/4 stk purre
2 terninger grønnsaksbuljong
Knoken kokes i forkant i egen gryte, avkjøl og fjern skinn, ben og fett.
Legg som sagt ertene i vann over natta, sil dette vannet fra og kok opp nytt vann med ertene og buljongen. La det putre i ca 2 timer.
De siste 30 min tilsettes grønnsakene som er delt i terninger og det ferdigkokte kjøttet også delt i passe stykker.
Dette er en stor porsjon. Jeg fryser ned det tiloversblevne til en annen gang.
Server med flatbrød og kanskje et glass øl til.
Denne er til å kose seg med en regnværsdag.
Klikk her for flere supper.
Kommentarer
Legg inn en kommentar