POTET OG FENIKKELSUPPE

HVOR GODT HØRES IKKE DET UT?

En liten overraskelse til lunsj en av de dagene det ikke er mulig å gå ut, annet enn for å måke seg en smal sti til postkassa. 
Hva kan vel passe bedre å varme en kald mann med, til lunsj, etter snømåkinga?
Jeg liker fenikkel




Denne var laget av grønnsaker som alt var i kjøleskapet. Bare husk, fersk fenikkel, fenikkel frø og malt fenikkel smaker forskjellig, veldig forskjellig.

Oppskrift til 3-4 personer
·          1 stor løk, finhakket
·        smør eller olje til steking
·        2 fennikler (ca. 500 g), i tynne skiver
·       ca. 600 g poteter, i tynne skiver
·       1 liter kyllingkraft (eller buljong/utblandet fond)
·       150 g crème fraiche
·        salt og kajennepepper
·        friske urter, feks gressløk, finsnittet
·        200 g bacon i skiver, sprøstekt
Fres løken på middels varme, til den er blank og myk. Legg til side. Brun også fennikelen og potetene i gryta (gjerne i to runder). 
Ha alt tilbake i gryta og tilsett kyllingkraften. La det koke til grønnsakene er møre, etter ca 30 minutter.


Kjør suppen med en stavmikser og tilsett creme fraiche på slutten, slik at det blir godt blandet inn. Smak til med salt og kajennepepper. Gi suppen et lite oppkok, gi den et lite dryss med friske krydderurter og server, gjerne med sprøstekt bacon og godt brød/brødkrutonger til.
For mer suppe, klikk her


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?