KAN EI LAMMEGRYTE MED URTER FRISTE?

DETTE ER EN KLASSISK LAMMEGRYTE. 
DEN INNEHOLDER BARE DE GODE, GAMMELDAGSE, ROTNORSKE, ROTGRØNNSAKENE

På kjøkkenet hos oss står et av mine mest brukte redskap, et stort fryseskap.
Iblant har jeg en avising, vaske, lete og rydderunde.  Har du fryseboks eller skap selv, så vet du at ting kan bli liggede litt lenge. På min runde denne gangen kom en pakke med fårekålkjøtt for dagen. Fårekål nå i mai? Nei, det fristet ikke, men hva med ei enkel gryte med vanlige rotgrønnsaker? Som tenkt så gjort, og det ble en herlig gryte som passet fint på en litt kjølig og forblåst maidag


Leirgryta mi henger ennå med og gir lettvinte og nydelige gryteretter

Oppskrift
600 gr poteter
3-4 stk gulrot
1 løk
1 stor bit sellerirot
4 ss raps eller solsikkeolje
1 kg fårekjøtt
2 båter hvitløk
3 ss hvetemel
salt/pepper
1 l vann

Krydderbukett
1 stk purre
2 kvister frisk rosmarin
3 kvister frisk timian 
2 dusker løpestikke

Pakk sammen en krydderbukett, bruk den grønne delen av purren og de friske urtene. Bind sammen med en vanlig kjøkken omullstråd. Skrell alle grønnsakene og del dem i litt rause biter.
Brun kjøttet i gryta, kanskje i flere omganger. Legg alt det ferdigbrunete kjøttet tilbake i gryta tilsett vann, mel, salt, pepper, hvitløk og krydderbukett. 
Gryta skal nå koke litt mer enn en time. Ca 75 min

Brun grønnsakene slik at de får lett farge. Etter 1 t. skal du ha dem over i gryta med kjøtt. Så kan alt småkoke til alt er mørt.

Hvis du foretrekker å la gryta stå på komfyren, må du være nøye på å røre, slik at det ikke brenner seg fast. Med en stekeovn forhåndsoppvarmet til ca 180 C og lokk på gryta,  får du en jevnere steking som passer seg selv i stor grad.
Klikk her for lammegryter.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?