FØRST IRISH STEW, SÅ EN SØNDAGSKVELD MED EN GOD KONSERTOPPLEVELSE
DENNE GANGEN VAR DET JULEORATORIET AV BACH I LARVIK KIRKE,
Den mektige musikken er god å få med seg i førjulstida. Det er mange måter å sørge for å få den viktige og etterlengtede julesteminga. Nå har jeg fått ordner det for min egen del. For meg er musikk den viktigste stemningsskaperen av alle.
Men selv en søndag der vind og regn har overtaket. Der temperaturene er ca + 5-9 C og julestemninga ellers er milevidt unna, da trenger vi en deilig varm supppe å varme oss på.
Jeg valgte en blanding av kjøttsuppe/grønnsakssuppe. Denne heter Irish stew
Oppskrift
1 kg lammebog, el fårekålkjøtt
2 store poteter
2 store løk
2 store gulrøtter
1 purreløk
1/2 sellerirot
1 liter buljong
1 bunt persille
2 lauvbærblad
1 ts timiansalt
pepper
olje til bruning
Start med å kutte grønnsaker i passe biter så de er klare til bruk. Del kjøttet i passe biter og brun dem godt på begge sider før de legges i ildfast gryte. Stek løken mør i den samme panna og det samme fettet. Hell løken over kjøttet, kok ut panna med halvparten av grønnsaks/kjøttbuljong. Alt helles over i gryta, krydder haes i. Legg på lokk og sett inn i forvarmet stekeovn 190 C i ca 45 min.
Så har du grønnsakene i og setter gryta inn i ovnen igjen i nye 45 min.
Ta ut og smak til med salt og pepper før du serverer med brød eller flatbrød
Dette varmet på en sur søndag i desember.
For flere oppskrifter med lam, klikk her
Den mektige musikken er god å få med seg i førjulstida. Det er mange måter å sørge for å få den viktige og etterlengtede julesteminga. Nå har jeg fått ordner det for min egen del. For meg er musikk den viktigste stemningsskaperen av alle.
![]() |
Dyktige sangere, musikere og en god dirigent |
Men selv en søndag der vind og regn har overtaket. Der temperaturene er ca + 5-9 C og julestemninga ellers er milevidt unna, da trenger vi en deilig varm supppe å varme oss på.
![]() |
Legg til bildetekst |
Oppskrift
1 kg lammebog, el fårekålkjøtt
2 store poteter
2 store løk
2 store gulrøtter
1 purreløk
1/2 sellerirot
1 liter buljong
1 bunt persille
2 lauvbærblad
1 ts timiansalt
pepper
olje til bruning
Start med å kutte grønnsaker i passe biter så de er klare til bruk. Del kjøttet i passe biter og brun dem godt på begge sider før de legges i ildfast gryte. Stek løken mør i den samme panna og det samme fettet. Hell løken over kjøttet, kok ut panna med halvparten av grønnsaks/kjøttbuljong. Alt helles over i gryta, krydder haes i. Legg på lokk og sett inn i forvarmet stekeovn 190 C i ca 45 min.
Så har du grønnsakene i og setter gryta inn i ovnen igjen i nye 45 min.
Ta ut og smak til med salt og pepper før du serverer med brød eller flatbrød
Dette varmet på en sur søndag i desember.
For flere oppskrifter med lam, klikk her
Kommentarer
Legg inn en kommentar