VI HADDE SMØRDAMPET SOMMERKÅL
SOM FØLGE DENNE MIDDAGEN Hovedsaken var confiterte andelår, og sprøstekte potetskiver. Men den sommerkålen var lekker. Legg til bildetekst Å confitere kjøtt består i å salte, koke og sprøsteke. En omstendelig prosess som opprinnelig ble(blir) brukt i sørligere land til å langtidslagre kjøtt. Sjekk også innlegget "ET NYTT FORSØK PÅ ANDECONFIT" De r får du full oppskrift om du er interessert. Smørdampet sommerkål er mer hjemlig og står vel på menyen til de fleste hver sommer. Øyenslyst Søtpotet er virkelig så søt, jeg synes ikke den passer til alt, men stekt ved siden av mat som smaker salt og sterkt der kommer den til sin rett. Den er også veldig fin sammen med vanlig potet i potetmos. Oppskrift Sprøstekte potetskiver for 2personer 1 søtpotet 2 vanlig poteter 1 dl andefett eller raps/solsikkeolje Skrell potetene og skjær dem i tykke skiver, forvell dem i lettsaltet vann i 5-6 min og legg på tørkepapir. Ha andefett i stekepanna varm de