SCONES
DEN ULTIMATE FROKOSTKOSEN. JADA, JADA, JEG VET AT DET ER BRITENES FAVORITT TIL ETTERMIDDAGSTE ( Afternoontea ) ELLER KAFFE. Allikevel liker jeg å spise det til frokost istedet for rundstykker. Helst når frokosten egentlig kunne kalles lunsj. Man kan jo selv bestemme hva den skal smake. Sukker og tørket frukt endrer selvsagt smaken og da blir de mer lik en vanlig norsk hvetebolle. De kunne kanskje vært penslet bedre? Det er ikke første gangen jeg finner en ny oppskrift på scones, det kommer kanskje flere med tiden. Ingenting er så bra at det ikke kan forbedres. Idag har jeg gjort klar denne oppskriften, planen er å være så flink at de lages og stekes på formiddagen 1. juledag slik at vi kan kose oss med noe lettlaget varmt bakverk til den store julelunsjen. Oppskrift 3375 gr hvetemel 24 gr bakepulver 75 gr smør 170 gr melk 1 egg 40 gr sukker Smuldre smøret i det tørre, bland egg/melk og ha det i melet. Kna dette sammen, hvil i ca 10 min. Kjevl ut en tykk leiv,