Innlegg

Viser innlegg fra september 23, 2012

LATE FERIEDAGER

Bilde
DEM KAN VI JO IKKE FÅ NOK AV Frokostene tok vi på verandaen og på enkleste vis Bestemor i de ville våver Vi tok noen dager på deilige Kreta, god mat, nok sol og varme,(30 C), gode badetemperaturer, hyggelige mennesker og til og med en storm med lyn og torden, regn og sterk vind. Herlig. Vi fikk tid til besøk i arkeologisk museum også. Det blir alltid for korte ferier. Deilige middager Vakker liten marmorgutt 3500 år gml På det arkeologiske museet i chania

UTE ER DET BLITT KALDERE

Bilde
HØSTEN HAR SATT SITT PREG I HAGE OG NATUREN ELLERS. Det er kommet til den perioden da planter som skal overvintre må taes inn. Hos meg er det stuelønnen som er dronninga hver høst. Enten den står ute ennå og pynter ved inngangen, eller etter at den har kommet inn for å forberede vinterhvile. Jeg lar meg fasinere hvert år av denne vakre og skjeldne planten.  Det er 8-9 år siden jeg kjøpte den og fremdeles er jeg like spent hver vår om den har overvintret, og hvert år blir den slik.  Dryssende full av små lekre klokker og over 2 m høy. Det er ikke dårlig for en som starter hver vår med å være en tørr stokk.

RISOTTO, MAN MÅ JO UTVIDE REPORTUARET

Bilde
DET VIL JO SI NYE RETTER SOM JEG MÅ ØVE PÅ FOR Å FÅ UNDER HUDEN I det siste har jeg laget flere utgaver av risotto. Det er en rett som kan varieres i det uendelige, denne gangen er det nok en grønnsaksrisotto. Dette er og en rett som er billig, rask og lettvint å lage. Hvis du er som meg, trenger du kanskje litt øvelse, men resultatet er verdt det.  Det er selvsagt noen faste elementer, men nå får du den varianten jeg liker. Denne retten startes alltid slik som man gjør med asiatisk mat; gjøre klar alt før selve matlaginga starter. Forberedelser OPPSKRIFT for ca 4 personer 1 stk løk, 100 gr sellerirot, 1 hel hvitløk, 1-2 gulrøtter ,1 bit fenikkel. Som du skjønner skal dette finhakkes og etterpå freses i en varm kjele med olje eller smør. Så rører du inn 4 dl risottoris(arborioris) rør til alt er blankt. Tilsett 2 dl tørr hvitvin, 3-4 ss grønnsaksbuljong (fond/terning) og la dette koke inn. Ha 10-12 dl vann klart, av dette heller du først over så mye at det dekker r

ASATISK INSPIRERT

Bilde
DETTE ER EN FAVORITT MÅTE Å LAGE ET RASKT OG SUNT MÅLTID.   det er en økonomisk måte å bruke råstoffene på,  det er utrolig raskt,  det smaker fortreffelig, de fleste vitaminer beholdes i grønnsakene Konklusjon er, få fram woken din så fort som mulig, eller den store stekepanna. Dette er en oppskrift jeg bruker når ingenting annet frister, når man er litt matlei. Lekkert 3-4  dl kald kyllingbuljong 2 ss app. juice 2 ss lys soyasaus 2 ts maizenna 2 ts raps/sesam/solsikkeolje 4 stk kyllingfileter(ca 170 gr) 1 grønn paprika 4 sjalottløk 1 stor gulrot 2 ss matolje 2 dl bønnespirer Rist nøttene i tørr og varm wok til de er gylne, sett til side. Bland buljong, juice, soyasaus, maizenna og sesam/raps/solsikkeolje godt, sett til side. Skjær filetene i passe store stykker, sett til side. Skjær så paprika og gulerot i tynne strimler. Løken kan du hakke i små biter. Nå skal woken varmes godt og filetbitene stekes i ca 5-6 min til de