Innlegg

Viser innlegg fra oktober 2, 2011

ENGANG VAR LØKSUPPE LITT BOHEMSK OG FRANSK STILIG

Bilde
DET ER VIRKELIG EN SMAK AV 80-TALLET En skarp kniv og mye løk Nå er det derimot bare ei lett og smakfull suppe til å ha på kjølig friske høstdager. Du verden så mye løk man må kutte. Hvis du overlever å skjære så mye løk, da får du en varm og deilig kveldsmat. Oppskrift 1 ss nøytral olje 2 fedd hvitløk 5 gule løk 1,5 l kyllingkraft/oksekraft 1 ts balsamicoeddik Ristede loffskiver salt /pepper mye revet sterk ost Stek løk og hvitløk i oljen til den er lett gylden.Den skal være karamellisert. Det er bedre å steke denne litt for lenge en motsatt, det er dette som gir den gode søte smaken på suppa. Ha over kraft og eddik, og la det småkoke i 30 min. Servering  Sm ak til med salt og pepper, server rykende varm Husk: legg ei skive med ristet brød på hver suppebolle og topp det med mye ost, sett inn i varm stekeovn til osten smelter.  Server med et godt glass rødvin til  Klikk her

SJOKOLADEFONDANT ER DET VANSKELIGSTE AV DET VANSKELIGE

Bilde
Synd at isen smeltet Den sjokolade-fondanten var så lett å lage, ble så fullkommen og smakte så godt. Det var en fryd. Servert med ingefærpærer og kanelis. Nydelig, nydelig. også så enkelt.   Mesterkokk, vinner av Bucose d'or i 2009, Geir Skeie står bak oppskriften. Sjokoladefondant: 2 egg  2eggeplommer 75 gr sukker 125 gr smør 125 gr mørk sjokolade 50 gr mel Smelt smør og sjokolade i vannbad el mikrobølgeovn på lav effekt. Visp sammen egg, eggeplommer og sukker. Dette skal ikke bli veldig luftig, bare blandes godt. Ha dette i den smeltede sjokoladeblandingen. Sikt nå melet oppi og bland inn. Fyll i smurte stålringer, Legg bakepapir inni for at det skal slippe lettere eller bruk muffinsformer.  Fondanten kan oppbevares på kjøl i opptil 2 uker, eller fryses ned. Stekes på 180 C i 15 min.  Da skal de være flytende inni. Steketiden varieres etter hvor kald du har fondanten. Er den på vanlig romtemperatur er steketiden ca 9-10 min. Denne er høyt oppe på lista

DET UGJENDRIVELIGE BILLEDBEVISET

Bilde
BADING I SLUTTEN AV SEPTEMBER Vakkert Dette er damer du ikke tøyser med. Lange turer dype (og flåstete) samtaler. Så er det badelivet. Det fortsetter og fortsetter hvor lenge som helst utover høsten. Hvor det ender vet vi ikke på dette tidspunkt. Kanskje året rundt?

SCONES ER EN TYPE BRØDMAT

Bilde
Som er hurtig og lettvint,  ikke så vanlig på mitt kjøkken. Kan når som helst endre på det. Kanskje du vil like denne velsmakende og lettvinte kake/brød varianten. Du velger selv søt eller usøtet. Det er i iallefall helt sikkert at de er best varme, servert med hjemmelaget syltetøy og rømme, kanskje som en variasjon fra vafler? Min oppskrift: 1,5 dl melk 1,5 dl fløte 1 egg 7,5 dl hvetemel 2 ss sukker 2 ts bakepulver Når alt er blandet kan du ha i rosiner eller hakkede aprikoser/dadler, blåbær eller en blanding av dette. Hvis du liker dette, de er like gode uten Smak og behag bestemmer. Hvis deigen er litt løs så har du den i store muffinsformer. 180\200C til de er stekte. Vanskelig å si,men husk at ferdigstekt hvetedeig gir en hul lyd mår du kakker lett i bunnen.

SNAPSHOTS

Bilde
VAKRE SAMMENPLANTINGER I MIN HAGE Et hederlig unntak Som du kan se her har jeg en forkjærlighet for duse farger. Knall rød og gul/orange er det ikke mye av hos oss. Dempet og delikat

YOGA ER EN SPESIELL OG DEILIG FORM FOR TRENING

Bilde
Ja dette klarer jeg, nesten. Trening består av mere enn kondisjon. Stillferdig og intens yoga eller pilates på matte er oppmykende, styrkende og fokuserende. Det gjør meg godt, men matter som andre har svettet på.... Nå har jeg kjøpt min egen og det er deilig.

SPINAT ER FORT OG LETTVINT

Bilde
NORSK MAT PÅ ALLE FAT Et utgangspunkt Det var et slagord i gamle dager , men brukbart i vår tid og. Hva er mer norsk enn lam? i sannhetens navn er det kanskje endel, og ikke er lammekjøtt bare norsk heller. Men det er godt. Lammeskivene er under der I dag er alt jeg har noen kjedelige enkle lammeskiver. Inn i stekeovnen med dem, krydre med hvitløk, salt/pepper og sprinkle med saften av 1/4 sitron.stekes i ca 20-30 min i 200`C. Imens kutter du en fenikkel i tynne skiver eller strimler og surrer i stekepanna over svak varme.(bruk bare 1 ss med rapsolje eller annen stekeolje. Ikke exstra virgin ). Sett opp varmen og legg i noen paprikabiter til slutt slik at de blir litt brune. Ta av varmen. Stek en bunke spinat fort, bare til de såvidt faller sammen.  De er ferdige og legges over de ferdigstekte lammeskivene. Da er det bare å servere, kokte poteter, stekte poteter, moste poteter, ris eller hva du kommer på. Hverdagsmiddag uten tilsettningsstoffer, uten mer salt enn du