Innlegg

Viser innlegg fra juni 17, 2012

BILDEGALLERI

Bilde
Spirea, lammeøre og en overvintret stemor i vakker skrud  EN JUNIKVELD I DEN GAMLE HAGEN I denne kroken trives jeg Rip er vakkert i juni og Peoner i fullt flor Gule roser, og marikåpe mot muren  Det lille fuglebadet fra Monets hage

LA OSS VANDRE I HAGEN EN VAKKER JUNIKVELD

Bilde
DEN ER IKKE SÅ STOR, MEN INNHOLDSRIK FARGENE SPILLER SAMMEN Alt er bare deilig grønnt    Lavendel og Marikåpe De gule liljene stråler   Her er fargeskalaen en annen

FLERE BILDER

Bilde
KOMMENTARER ER VEL OVERFLØDIGE En forsommer kveld i hagen vår Valmuer ved uthusvegg vi er klar til sommerens samlinger

LAPSKAUS ER TRADISJON, TRADISJON, TRADISJON

Bilde
JEG FIKK SÅNN LYST PÅ LAPSKAUS DEN LYSE, KOKT PÅ SALT, SPEKET LAMMEKJØTT Hadde kjøpt pinnekjøtt på salg i februar, stappet i frysebo ksen og nå fant jeg ut at tiden inne til å skride til verket. Kjøttet bløtla jeg i går, 24 t i vann som ble byttet 3-4 ganger. Dagen etter ble dette satt på kok, i ca 1 1/2 t. Deretter var det potet, gulrot, selleri og ikke minst kålrabi skrelling. Tydelig ikke sant. Jeg har mye kålrabi og er forsiktig med gulrøtter, de er så søte. Dvs de smaker søtt Tips: Kutting er jeg litt nøye med. Som du ser potetene i ca tre skiver, så i tre/fire staver som igjen blir terninger ca 1 1/2x1 1/2 cm.  Det er ikke lett å få lapskaus til å se fin ut, men små, like store biter av alle grønnsakene hjelper veldig. Tre skiver her og. Når kjøttet er kokt, tar jeg det opp og har alle grønnsakene i kjøttkraften. og koker ca 1/2 t. Da er kjøttet også kuttet i terninger og legges i sammen med ringer av purre. Kok opp igjen og vips så har du lapskausen klar.

ROASTBEEF

Bilde
DET ER MANGE ÅR SIDEN JEG LÆRTE Å LAGE ROASTBIFF. Ovnsklar Det har jeg hatt mye glede av. Servert både kaldt og varmt, som pålegg og til lunsj og middag. Dette kjøttstykket har jeg surret, rullet i krydder, så brunet jeg det på alle sider. Legges så i form med lokk inn i stekeovnen på ca 200 C. Alt etter størrelse og hvor rød du vil ha den, varierer du steketiden. Denne er ca 1,2 kg og den stekte jeg i omkring 30 min. Husk la streken hvile 15-20 min før du skjærer i den. Tilbehørtips vil du finne her Flere oppskrifter, klikk her . Mer lunsj, klikk her